Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Aleksinčani masovno uče strane jezike

rss

04.09.2016. Tekst i foto: Dušan Stevanović

Sve više Aleksinčana uči strane jezike. Ne verujemo da je to zbog loše ekonomske situacije. Jer, svima nama je ovde dobro, samo nećemo to da priznamo. Bar, tako nam kažu...

Aleksinčani masovno uče strane jezike

Verovatno je to i razlog, što sve više ljudi, upisuje učenje stranih jezika, uglavnom engleskog, a od nedavno i nemačkog, u jedinoj pravoj školi stranih jezika Fair Play.

Na početku školske godine, obišli smo ovu školu s namerom da se upoznamo sa načinom rada. Ljubazno osoblje prosvetnih radnika, uglavnom profesora engleskog i nemačkog jezika, izašlo nam je u susret.

Škola Fair Play radi duže od 10 godina. Kroz njene kurseve prošlo je više stotina polaznika. pa je došlo vreme da oni koji su, nekada, pohađali ovu školu, sada, predaju u njoj. Najčešći polaznici su deca od 4 i 5 godina koji svoju edukaciju nastavljaju, uglavnom, do kraja srednje škole, a ima i onih koji upisuju studije Filologije, odnosno, stranih jezika. Za početak učenja stranih jezika, nikada nije kasno.

U poslednje vreme sve više se javljaju polaznici starijeg uzrasta, posebno za nemački jezik. Naravno, radi se pre svega o medicinskom osoblju koje hrli ka Nemačkoj jer su, tamo, za isti posao plaćeni "samo" 11 puta više nego ovde, a vrlo često kao polaznici se javljaju i varioci, kuvari, elektro inžinjeri, odnosno svi oni koji imaju neki zanat u rukama ili u glavi.

S toga je škola Fair Play oranizovala, takozvanu, ciljanu nastavu. Šta znači ciljana nastava ? Škola je pripremljena i stručno osoblje je edukovano da zainteresovane grupe obučava u učenju stranog jezika na konkretnim primerima, kao što su uspostaljanje dijagnoze, razgovor na konzilijumima i ostalo. Da saada su polaznici nemačkog jezika, u školi Fair Play mogli da dođu do nivoa B1, a u buduće, u koliko ima zainteresovanih grupa biće organizovana pripremna nastava i za polaganje nivoa B2, koji je i dovoljan za odlazak za Nemačku.To znači, da svi oni koji budu želeli da uče nemački jezik neće više morati da idu u druge gradove, gde su kursevi znatno skuplji i troškovi prevoza veći.

Stoga objavljujemo i kontakte, za sve one koji žele da uče strane jezike, jedine škole takve vrste u Aleksincu: 018 805 668 od 17 do 21h.

Komentara: 1


# Fair Play škole škola strani jezici
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+19) (-1)

    Šta mislite zašto Aleksinčani uče strane jezike ? 22.09.2016.
    Pa , svima nama je dobro , samo mi to nećemo da priznamo. E , zato učimo strane jezike ... Žao mi je mog rodnog Aleksinca .ostaće samo političari koji će se u buduće sami birati po principu eci peci pec


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima