Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Društvo

<< < 4  5  6  7  8  9  10  11 > >>Ukupno: 949  Displaying: 61 - 70

Uspešno je završena akcija Dar za dečiji osmeh

30.12.2019.

Uspešno je završena četvrta po redu akcija Omladinskog kluba Aleksinac. Za razliku od prethodnih godina kada je akcija realizovana u prostorijama OTISA Aleksinac, ove godine, zbog radova u glavnoj ulici, prikupljanje se vršilo u holu Doma kulture.

Opširnije

Komentara: 0

Promocija knjige "Žitkovac i železničari" u izdanju USUK "Zavičaj"

Tekst i foto: Boža Marković 30.12.2019.

Nije prošlo ni dve godine od osnivanja Udruženja stvaralaca u kulturi, USUK "Zavičaj", Žitkovac, a već 27. decembra 2019. godine ovo Udruženje se predstavilo izdavanjem knjige "Žitkovac i železničari", Momira Nedeljkovića i Dragoslava Ristića. Recenzent knjige je književnik Dragiša Marković, a knjiga je štampana u 300 primeraka. Program je vodio Zoran Živković, a u programu je učestvovala flautistkinja Katarina Nikolić. Deo promocije činila je izložba fotografija i železničkih…

Opširnije

Komentara: 0

U toku je izgradnja Nivea dečijeg igrališta u Aleksincu

26.12.2019.

Zahvaljujući građanima opštine Aleksinac koji su glasali za svoj grad u kampanji „Gde nam rastu deca", Aleksinac dobija dečije igralište.

Opširnije

Komentara: 0

Tragajući za biološkim roditeljima posumnjao da je jedna od „nestalih beba“

RTS 25.12.2019.

Afera „Nestale bebe“ već čitavu deceniju potresa Srbiju. Roditelji ne odustaju od svoje borbe, traganja za istinom o deci koja su zvanično mrtvorođena ili preminula ubrzo nakon rođenja. Njima se sve češće pridružuju i deca koja su usvojena i tragaju za svojim biološkim roditeljima sumnjajući da su deo te priče.

Opširnije

Komentara: 0

Novogodišnja simfonija u Aleksincu za pomoć bolesnom trogodišnjaku

Južne vesti 25.12.2019.

Hor i orkestar Fakulteta umetnosti iz Niša, kao i dečiji i omladinski hor Centra za kulturu u Aleksincu održaće novogodišnji humanitarni koncert u četvrtak, 26. decembra u velikoj sali aleksinačkog Doma kulture. Posetioci neće kupovati karte, već ostavljati novac koji će biti usmeren za pomoć u lečenju 3-godišnjeg Romana Šarenca.

Opširnije

Komentara: 0

Saru (14) su vršnjaci čudno gledali dok nisu videli šta može da napravi

Večernje novosti 22.12.2019.

Devojčica iz okoline Aleksinca sa neobičnim hobijem na etno-sajmu dobila treću nagradu.

Opširnije

Komentara: 0

Stoka još uvek nije oduzeta, a dug će biti plaćen

Blic 18.12.2019.

Desetodnevna drama sa izvršiteljima koji su zaplenili životinje na posedu Filipovića nadomak Aleksinca uskoro bi mogla da dobije epilog. Najavljeno oduzimanje stoke još se nije dogodilo, a prema tvrdnjama vlasnika imanja, izvestan dogovor u vidu plaćanja duga postignut je sa izvršiteljem.

Opširnije

Komentara: 9

Filipović: Pretili mi sinu, podneću krivičnu prijavu protiv izvršitelja

N1 15.12.2019.

Ranko Filipović iz okoline Aleksinca najavio je za N1 da će pokrenuti krivičnu prijavu protiv izvršitelja iz Niša Miljana Trajkovića, zato što je jedan od njegovih predstavnika pretio biber sprejem njegovom maloletnom sinu i oduzimanjem mobilnog telefona. Protiv Trajkovića su, kako saznajemo, i neka udruženja za zaštitu životinja najavila krivične prijave jer su, posle popisivanja imovine Filipovića, životinje gladovale četiri dana, a dve su uginule.

Opširnije

Komentara: 0

Na imanju Ranka Filipovića kod Aleksinca lipsava stoka koju su popisali izvršitelji

Večernje novosti 12.12.2019.

Ranko Filipović objavio je na društvenim mrežama dramatične fotografije svoje stoke koja umire od gladi jer su mu je popisali izvršitelji zbog duga i navodno njemu zabranili da im prilazi i da ih hrani.

Opširnije

Komentara: 4

Otvaranje sportskog javnog prostora u Žitkovcu i Tribina o sportu i omladini

Aleksinac.net 11.12.2019.

U četvrtak 12. decembra sa početkom u 13.00 časova svečano će biti otvoren rekonstruisan košarkaški teren i teretana na otvorenom u Žitkovcu.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 4  5  6  7  8  9  10  11 > >>Ukupno: 949  Displaying: 61 - 70{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}