Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Društvo

<< < 3  4  5  6  7  8  9  10 > >>Ukupno: 944  Displaying: 51 - 60

Udruženje "Radinost" iz Aleksinca više od decenije radi na očuvanju starih zanata

Južne vesti 10.01.2020.

Plemenita misija udruženja "Radinost" je čuvanje tradicionalnih umeća poput šivenja, vezenja, heklanja i pletenja, a uz rad članovi umeju da zapevaju i poneku narodnu pesmu.

Opširnije

Komentara: 0

Kako živi influenser iz štale

Blic 09.01.2020.

Na "Instagramu" ima više od 80.000 pratilaca, a duhoviti klipovi koje objavljuje svakodnevno imaju i po 130.000 pregleda pa se slobodno može reći da na ovoj društvenoj mreži uživa status infuensera, odnosno “uticajnog člana”. To je "Samo Kajzer".

Opširnije

Komentara: 0

Samo u četiri opštine 501 napuštena državna parcela

06.01.2020.

Na području Aleksinca, Aleksandrovca, Beočina i Smedereva nalazi se 501 napuštena parcela, utvrdila je Uprava za poljoprivredno zemljište terenskom proverom stvarnog korišćenja poljoprivrednih površina na podrucju ove četiri jedinice lokalne samouprave (JLS).

Opširnije

Komentara: 0

Jezivo selo kod Aleksinca godinama regrutuje prosjake za Evropu

Telegraf.rs 05.01.2020.

Mahala u aleksinačkom selu Prćilovica već decenijama neformalni je regrutni centar za prosjake svih uzrasta koji odavde kreću put gradova Srbije, regiona pa i cele Evrope.

Opširnije

Komentara: 1

2 miliona dinara za okićenu ulicu u Aleksincu - ukrasi u tenderu preslikani iz kataloga

Južne vesti 31.12.2019.

Svetleće zvezde, paketiće i lampice, kao i jelku i sneška koji sijaju u renoviranoj pešačkoj ulici, Aleksinčani su platili 2,1 milion dinara firmi Elektrodekor iz Novog Sada koja je jedina dala ponudu za novogodišnje ukrašavanje. Osim cene koju mnogi građani smatraju previsokom za siromašni Aleksinac, sporno je i to što su ukrasi traženi tenderom preslikani iz kataloga "pobedničke" firme.

Opširnije

Komentara: 5

Uspešno je završena akcija Dar za dečiji osmeh

30.12.2019.

Uspešno je završena četvrta po redu akcija Omladinskog kluba Aleksinac. Za razliku od prethodnih godina kada je akcija realizovana u prostorijama OTISA Aleksinac, ove godine, zbog radova u glavnoj ulici, prikupljanje se vršilo u holu Doma kulture.

Opširnije

Komentara: 0

Promocija knjige "Žitkovac i železničari" u izdanju USUK "Zavičaj"

Tekst i foto: Boža Marković 30.12.2019.

Nije prošlo ni dve godine od osnivanja Udruženja stvaralaca u kulturi, USUK "Zavičaj", Žitkovac, a već 27. decembra 2019. godine ovo Udruženje se predstavilo izdavanjem knjige "Žitkovac i železničari", Momira Nedeljkovića i Dragoslava Ristića. Recenzent knjige je književnik Dragiša Marković, a knjiga je štampana u 300 primeraka. Program je vodio Zoran Živković, a u programu je učestvovala flautistkinja Katarina Nikolić. Deo promocije činila je izložba fotografija i železničkih…

Opširnije

Komentara: 0

U toku je izgradnja Nivea dečijeg igrališta u Aleksincu

26.12.2019.

Zahvaljujući građanima opštine Aleksinac koji su glasali za svoj grad u kampanji „Gde nam rastu deca", Aleksinac dobija dečije igralište.

Opširnije

Komentara: 0

Tragajući za biološkim roditeljima posumnjao da je jedna od „nestalih beba“

RTS 25.12.2019.

Afera „Nestale bebe“ već čitavu deceniju potresa Srbiju. Roditelji ne odustaju od svoje borbe, traganja za istinom o deci koja su zvanično mrtvorođena ili preminula ubrzo nakon rođenja. Njima se sve češće pridružuju i deca koja su usvojena i tragaju za svojim biološkim roditeljima sumnjajući da su deo te priče.

Opširnije

Komentara: 0

Novogodišnja simfonija u Aleksincu za pomoć bolesnom trogodišnjaku

Južne vesti 25.12.2019.

Hor i orkestar Fakulteta umetnosti iz Niša, kao i dečiji i omladinski hor Centra za kulturu u Aleksincu održaće novogodišnji humanitarni koncert u četvrtak, 26. decembra u velikoj sali aleksinačkog Doma kulture. Posetioci neće kupovati karte, već ostavljati novac koji će biti usmeren za pomoć u lečenju 3-godišnjeg Romana Šarenca.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 3  4  5  6  7  8  9  10 > >>Ukupno: 944  Displaying: 51 - 60{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}