Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Srpski Stiv Džobs rođen u Aleksincu

rss

24.04.2014. D. Ostojić

Saša Vulić i Teleskin kompanija osvojili vredno priznanje u oblasti IT tehnologije. Na start ap takmičenju kompanija Teleskin je osvojila prvu nagradu - 250.000 evra.

Srpski Stiv Džobs rođen u Aleksincu

Za komentar smo pozvali g. Vulića.

"Ovo takmičenje je bio jedan vrlo ozbiljan preduzetnički program gde dolaze startapovi sa jakim idejama i inovacijama. Pored toga jedna od obasti koju oni preferiraju kod preduzetnika je telemedicina (kojoj pripada i moja firma Teleskin. Danci su, posle Australijanaca i Novozelanđana, najugroženija nacija na svetu što se tiče melanoma (raka kože) i tako je nekako krenula cela priča oko apliciranja. Ja sam frontend softver diveloper za Vindouz i Android. Vindouz Fon aplikacija Skin Sken, koju smo ranije razvili, je dobila nagradu od Majkrosofta, tako da je to bila dobra referenca da nas izaberu među 8 najboljih ideja od ukupno 131 kompanije koja je aplicirala za ovaj program."

Srpski TeleSkin, pobednik Next Step Challenge-a i dobitnik najveće evropske preduzetničke nagrade od 250.000 €.

U finalu Next Step Challenge takmičenja našlo se osam startup-ova (preduzetničkih kompanija) sa jedinstvenim poslovnim idejama.

Pobedio je srpski TeleSkin koji je nagrađen najvećom preduzetničkom nagradom u Evropi od 250 hiljada eura. Nagradu je uručio Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Frederik od Danske.

TeleSkin kombinuje digitalne tehnologije i medicinsko znanje na inovativan način. Svojim digitalnim rešenjem omogućava korisnicima da slikaju mladeže i kožne lezije. Slike mladeža se zatim šalju na stručnu procenu lekaru specijalisti kroz TeleSkin digitalnu platformu uz pomoć SkinScan aplikacije. 

Pre same nagradne ceremonije preduzetnici Next Step Callenge takmičenja su bili učesnici petomesečnog kursa preduzetništva u Esbjergu u Danskoj. Na tom putu, kompanije su razvile svoje ideje i proizvode. 130 preduzetničkih kompanija se prvobitno prijavilo na učešće u takmičenju. Izbor je sužen na osam startup kompanija koje su učestvovale u finalu. Next Step Challenge se zasniva na saradnji između kompanija SE (SydEnergie), Accelerace-a i regiona Južne Danska, kao i osam kompanija širom sveta: SAD, Čile, Srbija i Danska. 

Sve kompanije su procenjene na osnovu različitih kriterijuma:  poslovne mogućnosti, timske veštine, ponašanje i performanse kompanije tokom poslednjih 5 meseci, potencijal rasta i kako i koliko će efikasno koristiti novac od nagrade.

Novi poslovni koncept rešava veliki problem na globalnom tržištu TeleSkin misija spašavanja života, kao inovativno telemedicinsko rešenje, istakla se među brojnim idejama. Tim koji stoji iza imena TeleSkin je radio izuzetno posvećeno i fokusirano u saradnji sa danskim stručnjacima. Njihov proizvod kombinuje digitalnu tehnologiju sa medicinskim znanjem, i tako rešavaju veliki problem na svetskom tržištu.

Poslednje, ali ne i najmanje važno je da Teleskin tim karakteriše visok profesionalni standard i velika stručnost u svojoj oblasti. To je jaka osnova na kojoj se grade postignuti uspesi. Nagrada od 250 hiljada eura će pomoći kompaniji u daljem rastu i razvoju.

Osvrt na Next Step Challenge

Next Step Challenge je najambiciozniji evropski preduzetnički program. Zasnovan je na međusobnoj saradnji kompanija SydEnergie (SE), Accelerace i regiona Južne Danske.

 

Komentara: 4


# TeleSkin Saša Vulić
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Broodgoom 25.04.2014.
  "divoloper za Vindouz" ?????!!!!!

 • (+0) (-0)

  englez 25.04.2014.
  da, treba diveloper za vindouzi

 • (+0) (-0)

  Mapco 26.04.2014.
  Oh majn got! Pa napišite normalno windows, sta ga tu... Stiv Dzobs nije bio huligan koji crta grafite po spomenicima i zgradama...

 • (+0) (-0)

  a pravopis? 01.05.2014.
  http://sr.wikipedia.org/wiki/Windows


[ Dodaj komentar ]