Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sloga traži od ministarke rada da isplati kovid dodatak i onima koji su u kontaktu sa zaraženima

rss

10.02.2022. Jugmedia

Udruženi sindikati Srbije Sloga – sindikat zdravstva i socijalne zaštite zatražio je dopisom od ministarke rada Darije Kisić Tepavčević da hitno razmotri isplatu kovid dodatka za sve zaposlene u sistemu socijalne zaštite koji su u kontaktu sa korisnicima kojima je dokazano prisustvo kovid virusa, saopšteno je iz tog sindikata.

U dopisu je navedeno da od kada je počela borba sa korona virusom, zaposleni u zdravstvu koji rade u kovid sistemu primaju dodatak za taj rad.

„Činjenica je da žrtvu koju su podnele kolege u zdravstvu i koju još uvek podnose ne može se nadoknaditi nikakvim novcem, ali je to poruka da društvo na neki način brine o njima. Kako je epidemijska situacija od početka 2022. godine u sistemu socijalne zaštite i dalje komplikovana i posao koji obavljaju zaposleni ništa manje zahtevan, predlažemo da prihvatite naš zahtev i da počevši od januara meseca do okončanja pandemije zaposlenima isplaćujete kovid dodatak“, navodi se u saopštenju dopisu Sloga – sindikata zdravstva i socijalne zaštite, koje je potpisao predsednik te organizacije Predrag Đurić.

Prema poslednjim informacijama na sajtu Ministarstva rada u ustanovama socijalne zaštite zaraženo je trenutno 1,445 korisnika i 670 zaposlenih.

Izvor


# sindikat
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima