Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Slučaj Frad: Da li poslodavci ne poštuju pravosnažne presude?!

rss

12.03.2016.

Radnici fabrike Frad, koji su pre par godina otpušteni, a kako tvrde, imaju presudu daje to urađeno nezakonito i kojom se poništava otkaz, još uvek nisu vraćeni na posao.
Oni su se, tim povodom, obratili saopštenjem.

Slučaj Frad: Da li poslodavci ne poštuju pravosnažne presude?!

Želimo ovim saopštenjem da podsetimo javnost da imamo pravosnažnu i izvršnu presudu Osnovnog suda u Aleksincu od 26.6.2015. g. o vraćanju na posao, koje poslodavac do danas nije ispoštovao.

Pošto su prošle dve godine od nezakonito dobijenih otkaza, a nama je za to vreme bilo uskraćeno pravo na rad, ostvarivanje zarade, pravo po osnovu socijalnog osiguranja, pravo na overu zdravstvene knjižice i pravo iz Penzijskog i invalidskog osiguranja.

Pokušali smo da svoja prava ostvarimo preko institucija ove države. Kako smo shvatili da to nije moguće, naš sledeći korak biće okupljanje ispred fabrike u Aleksincu, sa članovima naših porodica i članovima sindikalnih organizacija, koji su nam obećali podršku, gde ćemo pokušati da ostvarimo naša elementarna, Ustavom zagarantovana prava.

U Aleksincu 11.3.2016.
Nezakonito otpušteni radnici Frada

Komentara: 2


# sud sindikat Frad radnici zdravstvene knjižice otpuštanja
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+8) (-0)

    Pitam 13.03.2016.
    da li je okupljanje radnika Frada 24-og? Tako sam cuo

  • (+3) (-0)

    Zoran 16.03.2016.
    Ko se beše iz opštinskih vlasti slikao sa Zabunovićem kada je kupio FRAD. Što ne dodju sada da se slikaju sa radnicima??


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima