Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Proizvodnja zdrave (prirodne) hrane - Permakultura I

rss

21.09.2017. Svi u selo

Povratak na selo - Povratak Prirodi

Ono što je dobra vest na ovu temu - proizvodnje hrane je nešto što se zove Permakutura (tako su nazvali popularno tu oblast) to je jedan prirodan poredak, vraćanje prirodnim principma, uzgajanje zdrave hrane na prirodan način, koji je samo deo permakulturnog principa.

Permakultura je svesno oblikovanje (dizajn) i održavanje poljoprivredno produktivnih ekosustava koje odlikuje bioraznolikost, stabilnost i žilavost prirodnih ekosastava. Permakultura je harmonična integracija ljudi i okoline, koji na održivi način osigurava hranu, energiju, sklonište i ostale materijalne i nematerijelne potrebe.

Permakultura je inovativni okvir za stvaranje održivih načina života.

Ovo je jednostavan način proizvodnje zdrave hrane koji svako može da primeni u svojoj bašti, i da ima dovoljno zdrave hrane za sebe i za svoju porodicu.

Na isti način na većem prostoru može da se i komericijanlo proizvodi. Tako čuvamo zemlju, životinje, i naše zdravlje, dakle čuvamo ljude.

Hrane ima dovoljno za sve , načina ima takođe. Dake može se bez štetne hemije, herbicida, insekticida, fungicida. i raznoraznih preparata štetnih po zdravelje.

Proizvodimo sami svoju hranu, jer to je nasjigurnije danas.

Razmišljajući pažljivo kako koristimo resurse – hranu, energiju, skloniste i druge materijalne i nematerijalne potrebe – moguće je ostvariti mnogo više u životu, a u isto vreme trošiti manje. Moguće je proizvoditi više sa manje truda i tako doprinositi životnoj sredini i nama samima, za sadasšnje i budćce generacije.

Stoga pozivamo sve da prouče ovu temu, i da krenu da proizvode normanu zdravu hranu, kao nekada naši preci.

Ovde vam prilažemo osnovne informacije

Knjiga u PDF-u:

Uvod-u-Permakulturu

(Klik na plavi naslov iznad)

Obavezno gradivo na ovu temu jesu informacije u ovom videu

ŠUMA HRANE (PERMAKULTURA)

video...

Komentara: 0


# permakultura šuma hrane Sep Holcer
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima