Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Prinos pšenice preko 8 tona po hektaru

rss

18.07.2013.

Na imanjima Delta Agrara upravo je završena najuspešnija žetva pšenice od nastanka ove kompanije. Na oko 3.000 hektara pod ovom kulturom ostvaren je do sada najbolji prosečan prinos od 8,1 tone po hektaru.

Prinos pšenice na Deltinim imanjima preko 8 tona po hektaru

“Prosečan prinos na svih pet naših imanja veći je od prošlogodišnjeg za skoro 15% (u 2012. bio je 7,069 t/ha), iako je prošla godina po meteoroloških uslovima bila izuzetno povoljna za pšenicu. Na određenim parcelama prinos prelazi i 9,5 tona po hektaru”, izjavio je predsedavajući Borda direktora Delta Holdinga Dejan Jeremić.

“Veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatima u žetvi pšenice, ne zbog toga što su oni znatno iznad proseka Srbije, već zato što su na nivou najrazvijenijih poljoprivreda Evrope, a daleko iznad proseka Evropske Unije. Od 2005. godine kada smo postali vlasnici pet imanja u Vojvodini, Delta kontinuirano ulaže u najsavremeniju tehnologiju i u kvalitetne stručnjake i sada je jasno da te investicije daju rezultat. Uz kvalitetne sorte, dobru pripremu i stručan rad, potvrđuje se da i Srbije može da ostvari rezultate u poljoprivredi sa kojima je konkurentna na evropskom i svetskom tržištu”.

Kompanija Delta Agrar deo je poslovnog sistema Delta Holdinga. Delta Agrar zapošljava 1.500 ljudi, u svom vlasništvu ima pet poljoprivrednih imanja u Vojvodini i obrađuje oko 15.000 hektara oranica.

 

Komentara: 0


#
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}