Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Osam javnih poziva za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje

rss

14.06.2016. Radio Aleksinac

Fond za razvoj poljoprivrede opštine Aleksinac raspisao je osam novih javnih poziva za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje na teritoriji naše opštine.

Osam javnih poziva za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje

Podsticaji za investicije iz ovih konkursa utvrđuju se u iznosu od 50 do 75 procenata vrednosti utrošenih sredstava, bez uračunatog poreza, a u zavisnosti od javnog poziva maksimalni iznos podrške po korisniku je 100.000,00 dinara.

Finansiraće se nabavka kvalitetnih priplodnih junica mlečnih rasa i simentalskih goveda, nabavka opreme i mehanizacije za pripremu, distribuciju i skladištenje kabaste stočne hrane, opreme za setvu, sadnju, zaštitu bilja i navodnjavanje za voćarsku i povrtarsku proizvodnju, kao i sadnog materijala. Opštinski fond za poljoprivredu će učestvovati i u nabavci protivgradnih mreža i prateće opreme, sistema kap po kap, plastičnih folija, agro tekstila, prskalica i ostalih sredstava i pumpi za navodnjavanje.

U okviru ovog poziva poljoprivrednici mogu da konkurišu i za sredstva za izgradnju staklenika sa pratećom opremom, za finansiranje materijala za povrtarsku i proizvodnju jagodičastog voća, kao i za rasadničku proizvodnju i cvećarstvo u zaštićenom i poluzaštićenom prostoru.

Prihvaćeni će biti i troškovi koji se odnose na konstrukcije za plastenike, godišnje višeslojne folije, folije i mreže za senčenje, opremu za ventilaciju, kotlove, gorionike i pumpe za cirkulaciju vazduha, kao i stolova za proizvodnju rasada.

Poljoprivredni proizvođači koji žele da obnove ili dopune svoju mehanizaciju takođe će moći da računaju na novac iz opštinskog budžeta, dok će pčelari imati priliku da konkurišu za košnice i ostalu opremu potrebnu za ovu proizvodnju.

Raspisan je i javni poziv sa uslovima za regres za premiju osiguranja za biljne kulture i životinje, a podnosioci zahteva pored ispunjavanja opštih uslova moraju imati i dokaz o osiguranju iz nekog od osiguravajućih društava.

Svi uslovi javnih poziva, obrasci zahteva, kao i vreme trajanja raspisanih konkursa mogu se preuzeti u zgradi Opštinske uprave, kancelarija broj 32, ili sa zvaničnog sajta opštine Aleksinac. Ove godine izdvojeno je od 500.000,00 do 1.000.000,00 dinara po pozivu.

video...

Komentara: 0


# pčelarstvo Slađana Miletić subvencije stočarstvo mehanizacija
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}