Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana tribina za poljoprivrednike

rss

09.04.2016. Dušan Stevanović, TV Laser

U organizaciji Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Ratar-K“ iz Aleksinca, a uz podršku lokalne samouprave i Nišavskog okruga juče je održana tribina za poljoprivrednike u Domu kulture u Aleksincu.

Održana tribina za poljoprivrednike

Tribinu je otvorio Aleksandar Cvetković, načelnik Nišavskog okruga, koji je pozdravio prisutne i u uvodnoj reči naglasio važnost poljoprivrede kao privredne grane, posebno u opštinama kakva je Aleksinac. Aleksinačke poljoprivrednike je pozdravio i Čedomir Rakić, zamenik predsednika Opštine Aleksinac koji je naglasio da Opština Aleksinac uvek podržava edukativne skupove namenjene poljoprivrednicima, jer se na taj način unose novine u poljoprivredu ovog kraja.

Na tribini sje govorilo o više aktuelnih, i za poljoprivrednike ovog kraja zanimljivih tema, a o njima su govorili stručnjaci iz raznih oblasti. O subvencijijama u poljoprivredi u 2016. godini govorio je prof. dr Zoran Rajić, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Anita Ilić iz Zadružnog saveza Nišavskog okruga govorila je na temu „Zadrugarstvo u regionu kao primer dobre prakse“, dok je dr Saša Stanković iz Poljoprivredne stručne službe Niš poljoprivrednike upoznao sa merama nege strnih žita i značajem analize zemljišta za uspešno gajaenje raznih poljoprivrednih kultura.

Profesor dr Saša Petrović, pomoćnik direktora Visoke poljoprivredne škole u Prokuplju govorio je na temu „Tehnologija proizvodnje stočnog graška, grahorice i lucerke“, dok je Olivera Lukačević prisutne upoznala sa sistemima za navodnjavanje.

Interesovanje za ove teme pokazao je veliki broj poljoprivrednika iz Aleksinca i okoline, a tribini su, kao gosti, prisustvovali i predsednik Opštine Gadžin Han, Saša Đorđević i predsednik Zadružnog saveza Nišavskog okruga, Mile Davidović.

Komentara: 0


# predsednik opštine Čedomir Rakić opština tribina škole poljoprivreda Aleksandar Cvetković Gadžin Han Ratar-K udruženje Olivera Lukačević Zadružni savez Zoran Rajić Saša Petrović Anita Ilić Saša Đorđević Mile Davidović
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima