Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Održana tribina o GMO

rss

27.02.2013.

Ovog vikenda u Aleksincu je održana tribina o aktuelnim pitanjima iz oblasti agrara, kojoj je prisustvovalo pedesetak poljoprivrednih proizvođača sa područja naše opštine.

Održana tribina o GMO

U žiži interesovanja bila je tema o genetski modifikovanim organizmima, o čemu je govorio profesor beogradskog Poljoprivrednog fakulteta Miladin Ševarlić. On je predočio brojne štetne posledice upotrebe genetski modifikovane hrane po zdravlje ljudi i životinja i založio se za zabranu prometa i upotrebe genetski modifikovanih organizama.

Predlog profesora Ševarlića je da i Skupština opštine Aleksinac, poput lokalnih samouprava u Čačku, Prokuplju, Ljigu i drugim gradovima koje su to već učinile, podrži deklaraciju o zabrani poljoprivredne proizvodnje, prerade i prometa genetski modifikovanih organizama na području opštine.

U drugom delu tribine, profesor Ševarlić je govorio o perspektivama za udruživanje poljoprivrednih proizvođača i osnivanju zemljoradničkih zadruga i kooperacija.

Na inicijativu preduzeća "Coja promet", tribinu je organizovalo Opšte udruženje preduzetnika, a pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Aleksinac.

Komentara: 0


# tribina
@ 

[ Dodaj komentar ]