Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Novi konkurs za projekte iz nedovoljno razvijenih opština u Srbiji

rss

02.02.2022. Južne vesti

Opštine širom Srbije koje spadaju u 4. kategoriju po stepenu razvijenosti, među kojima je i 20 opština na jugu zemlje, mogu da se prijave na konkurs Kabineta ministra zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština kako bi dobili novac za realizaciju projekata.

Foto: arhiva

Ove godine je opredeljeno 360 miliona dinara, a rok za prijave je do 21. februara.

U konkursnoj dokumentaciji piše da je za unapređenje infrastrukturnih kapaciteta nedovoljno razvijenih opština predviđeno 320 miliona dinara, dok je 40 miliona za obezbeđivanje nedostajućih sredstava, a koja mogu da se koriste u nekoliko oblasti:

Nabavka opreme radi normalizacije rada jedinice lokalne samouprave i njenih ustanova, službi i javnih preduzeća, u slučajevima kada nastupe vanredne okolnosti ili poremećaji u funkconisanju; za otklanjanje posledica elementarnih nepogoda; za obezbeđivanje sredstava za materijalne troškove za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti covid 19 - piše u konkursu.

Zainteresovani mogu da konkurišu samo sa jednim projektom, a u obavezi su da sredstva koriste namenski i da sve aktivnosti realizuju do 15. decembra 2022. godine.

Cilj "Programa podrške unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština za 2022. godinu" je , kako navode, podizanje kapaciteta u oblasti izgradnje,
rekonstrukcije i opremanja objekata i nabavke opreme od značaja za izrazito nedovoljno razvijene opštine.

Prijavni formular i detalji konkursa dostupni su na sajtu Kabineta.

Podsetimo, i prošle godine je realizovan taj program, a konkurisalo je 44 lokalnih samouprava čiji je stepen razvijenosti ispod 60%.


# investicije konkurs
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima