Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Na 100 hektara gradiće se industrijsko-proizvodni kompleksi, trgovački centri

rss

13.07.2021. Ekapija

Opština Aleksinac raspisala je tender za izradu novog plana detaljne regulacije radne zone Žitkovac koja će se prostirati na oko 100 heketara.

Foto: Ekapija

Kako je navedeno u tehničkoj dokumentaciji, cilj izrade novog plana jeste proširenje postojećeg područja definisanog prethodnim planom, racionalnije i ekonomičnije korišćenje zemljišta, kao i ulaganja u izgradnju infrastrukture. Budući plan detaljne regulacije treba da obuhvati nekoliko elemenata koji će doprineti boljem opremanju zemljišta kako bi se privukli investitori da ulažu u Aleksinac:

  • Utvrđiavnje javnih saobraćajnica sa planiranom infrastrukturom
  • Utvrđivanje namene zemljišta i definisanje pravila građenja
  • Usklađivanje prostornog razvoja sa okolnim područjima

Kroz definisanje pravila građenja budući plan predviđa da u području katastarske opštine Žitkovac budu smešteni prevashodno radni sadržaji koji oubhvataju industriju, proizvodno zanatstvo, skladištenje i obrada raznih roba, drugi servisi koji zbog svoje delatnosti ne mogu biti locirani u naseljenim područjima. Posebno je naglašeno da plan treba da predvidi grupisanje izgradnje preduzeća, koji su tehnološki povezani, u jedinstvene poslovne komplekse zarad ostvarivanja što lakše komunikacije i međusobne saradnje.

Pored radnih sadržaja, u okviru područja obuhvaćenih budućim planom planiraju se i komplementarni sadržaji kao što su izgradnja objekta namenjenih trgovini koji bi pospešili poslovanje proizvodnih preduzeća.

Procenjena vrednost izrade dokumentacije iznosi 3.333.333 dinara, a detaljnije informacije o tenederu možete pogledati OVDE.

N. I. / Izvor

Komentara: 0


# Aleksinac Žitkovac
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima