Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Hladnjača prodata, radnici ostali bez para?

rss

27.11.2014. D. Ostojić

Pikova hladnjača je prodata za 85.000.000 dinara.
Zaista lepa vest jer će se napokon u pogonima nekadašnje hladnjače započeti jedan ozbiljan posao.

Hladnjača prodata, radnici ostali bez para?

Novi vlasnik Hladnjače je poznati srpski privrednik, poreklom iz opštine Aleksinac. Njegovo ime za sada nećemo objavljivati, jer pokušavamo da stupimo u kontakt sa njim, kako bismo uradili detaljan intervju.

Po, za sada nezvaničnim informacijama, planovi novog vlasnika su da u hladnjači započne prerada voća i to na najmoderniji način. Iskreno se radujemo novom početku Pikove hladnjače.

Ono što predstavlja problem ovoga puta jeste što novac od prodaje neće otići i radnicima.

Po informacijama koje smo dobili, mnogi radnici su se obradovali prodaji jer imaju nenaplaćena potraživanja od nekadašnje Pikove hladnjače.

Nažalost, po informacijama koje smo dobili, novac od prodaje će otići poveriocima, a da li će i koliko ostati radnicima, ostaje da se vidi.

 

Komentara: 3


# PIK Aleksinac privatizacija voće Hladnjača stečaj
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+9) (-1)

  slavko 27.11.2014.
  Lepo,sto se hladnjca prodata.Ali nije lepo sto novac ne ide bednom rdniku,vec poveriocima koi po koiznaput naplatili.Uzeli nam sve akcije,naplatili od prodaju zemlje,pa sad i od hladnjace.Kad radnik duzan drzavi ona to naplati ovako ili onako,a kad drzava duzna rdniku onda nema ko da stane na njegovu stranu....

 • (+5) (-0)

  Privatizacija... 27.11.2014.
  Dana 24.11.2014. godine, u organizaciji Agencije za privatizaciju Centra za stečaj, održana je prodaja dela imovine stečajnog dužnika POLjOPRIVREDNO-INDUSTRIJSKI KOMBINAT „ALEKSINAC“ u stečaju, iz Aleksinca, metodom Javnog prikupljanja ponuda, prema oglasu od 24.10.2014.

  Prodata je sledeća imovina:

  Preduzeće

  Napomena
  (celina iz oglasa)
  Procenjena vrednost (din)
  Prodajna cena
  (din)
  Kupac
  POLjOPRIVREDNO - INDUSTRIJSKI KOMBINAT „ALEKSINAC“ - U STEČAJU, IZ ALEKSINCA
  Imovinska celina br.1
  411.250.471,00
  85.000.000,00
  PREDUZEĆE ZA PROIZVODNjU, TRANSPORT I TRGOVINU INEKS-MORAVA DOO GADžIN HAN

 • (+5) (-2)

  Gasterbajter 24.12.2014.
  Da je samo Hladnjaca. Sad je kasno, osim ako ... I da ste drugacije glasali. Kazete nema za koga. Pa ja iz dijaspore da vas ucim? Al kad malo razmislim kako nemate slobodne medije, dobro ste zivi. Kako nemate za koga? Imate Dveri, mozda jos neku organizacija ali kako trazite dlaku u jajetu, niko vam nece biti dobar. Organizujte se, ako sve prepustite onima kkoji se guraju da bi dosli do vlasti, sami ce te biti krivi za svoju "sudbinu". Niko umesto vas nece reci NE otimacini


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}