Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Ekonomija

Poslovne informacije i obaveštenja
<< < 4  5  6  7  8  9  10  11 > >>Ukupno: 417  Displaying: 61 - 70

Doneta izvršna presuda za radnike Frada

D. Ostojić 23.06.2015.

Osnovni sud u Aleksincu doneo je izvršnu presudu, kojom se otkazi ugovora o radu otpuštenih radnika Frada proglašavaju nezakonitim.

Opširnije

Komentara: 1

Podrška ženskom preduzetništvu

Opština Aleksinac 18.06.2015.

U okviru aktivnosti razvojnog programa Evropski PROGRES, koje imaju za cilj podršku rodnoj ravnopravnosti i ekonomsko osnaživanje žena kroz kreiranje novih radnih mesta, objavljen je javni poziv za dodelu bespovratne pomoći za pokretanje biznisa u vlasništvu žena i koje će voditi žene.

Opširnije

Komentara: 0

Digitalizovan ALT kanal

izvor: SNS Aleksinac 15.06.2015.

Televizija ALT je, na osnovu Pravilnika o prelasku sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog programa (član 7. i 9.), završila digitalizaciju u predviđenom roku i pristupila drugom multipleksu u zoni raspodele Jastrebac.

Opširnije

Komentara: 3

I pored nedostatka sirovina, proizvodnja u "Atenik komercu" se stabilizuje

Radio Aleksinac 05.05.2015.

Proizvodnja u „Atenik komercu“ na Aleksinačkom Rudniku, bivšem „Fahopu“, polako se stabilizuje, mada vlasnik preduzeća Rodoljub Popović priznaje da ima još uvek poteškoća oko organizacije rada.

Opširnije

Komentara: 12

Potrebno tri miliona evra ulaganja za formiranje Slobodne zone Aleksinac

Radio Aleksinac 02.05.2015.

Aleksinac ima izuzetno povoljan položaj za formiranje Slobodne zone, ističe direktor Slobodne zone Pirot doktor Dragan Kostić, ali ovdašnja lokalna samouprava mora imati jasnu strategiju šta nudi potencijalnim investitorima i kako da ih privuče i navede da svoj kapital ulože baš ovde.

Opširnije

Komentara: 9

Sastanak privrednika, lokalne samouprave i RPK Niš

izvor: Opština Aleksinac 28.04.2015.

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Aleksinac i Regionalna privredna komora Niš u četvrtak, 30. aprila 2015. godine, u sali SO Aleksinac sa početkom u 12 časova organizuju zajednički sastanak privrednika opštine Aleksinac, predstavnika lokalne samouprave, Regionalne privredne komore i Kluba investitora.

Opširnije

Komentara: 0

Betonjerka - Težak put do novog vlasnika

RTS, Olivera Petrović Stojančić 18.04.2015.

Kraj privatizacije znači da 1. januara iduće godine nećemo imati nijedno preduzeće u društvenom vlasništvu. Ostale firme sa spiska od 512 koje treba da se privatizuju moraju biti oglašene za prodaju ili otići u stečaj, kažu nadležni.

Opširnije

Komentara: 0

U planu osnivanje Slobodne zone Aleksinac

Radio Aleksinac 31.03.2015.

U Aleksincu je u planu osnivanje Slobodne zone, po ugledu na Slobodnu zonu u Pirotu, koja će našoj opštini doneti ne samo strane investitore već i carinski terminal i brojne špedicije, kaže potpredsednik Oštine Aleksinac Čedomir Rakić.

Opširnije

Komentara: 3

Investicije i otvaranje novih radnih mesta prioritet u 2015. godini

Radio Aleksinac 26.03.2015.

Od nekada prepoznatljivog industrijskog grada, Aleksinac je danas spao na jedno veliko i nekoliko malih i srednjih preduzeća.

Opširnije

Komentara: 2

Sudbina otpuštenih radnika FRAD-a u rukama Apelacionog suda

Južna Srbija Info 26.03.2015.

U martu prošle godine, devetorica radnika fabrike filtera FRAD iz Aleksnica dobila su otkaz. Danas oni traže od državnih organa da "natera" vlasnika fabrike da poštuje odluke resornog Ministarstva i vrati ih na posao.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 4  5  6  7  8  9  10  11 > >>Ukupno: 417  Displaying: 61 - 70{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}