Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pripreme za "Vodenicu"

rss

08.07.2012. D. Stojanović (Novosti)

Jug Srbije i ove godine domaćin tradicionalne turističko-kulturne manifestacije „Na Moravi vodenica stara“ 12. i 13. jula. U završnici će se održati finale takmičenja amatera pevača

Pripreme za

Turističko-kulturna manifestacija „Na Moravi vodenica stara“ i ovoga leta će 12. i 13. jula oplemeniti dešavanja u gradu na Moravici. Posetioce očekuje niz programa, od splavarenja, pa sve do etno-modne revije koja se održava poslednjeg dana festivala.

Prvog dana, sa početkom u 15 časova, manifestaciju otvara Moravska regata na relaciji Aleksinac-Bobovište-Braljina-Stalać i nazad. Zatim u Bobovištu sledi takmičenje u kuvanju riblje čorbe i pripremanju raznih specijaliteta, a dok to traje, obići će se spomen-područje „Deligrad“.

U okviru kulturno-zabavnog programa, pored zdravice posetioci će moći da uživaju u izvornim narodnim pesmama i igrama, kao i u degustaciji starih narodnih jela, a obaviće se i proglašenje pobednika u kuvanju riblje čorbe.

Najuzbudljivije će biti završnog dana, kada će se održati finale takmičenja amatera pevača iz svih krajeva Srbije u izvođenju izvornih narodnih pesama. Šlag na torti biće tradicionalna etno-modna revija.

Svi zainteresovani kandidati za takmičenje pevača amatera moraju da prođu audiciju, koja će se održati 13. jula od 12 časova u prostorijama Centra za kulturu i umetnost u Aleksincu. Za najbolje učesnike obezbeđene su i nagrade u vrednosti od 500 do 800 evra.


# festival na Moravi vodenica stara
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima