Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kulturno-istorijski spomenici najinteresantniji deo turističke ponude Aleksinca

rss

11.02.2015. Radio Aleksinac

Po podacima Organizacije za turizam i sport opštine Aleksinac, turisti koji posećuju naš grad najviše interesovanja pokazuju za obilazak istorijskih spomenika, crkava i manastira, takozvani verski turizam.

Kulturno-istorijski spomenici najinteresantniji deo turističke ponude Aleksinca

Najpopularnija odredišta su, napominje direktorka OTIS-a Milena Maksimović, manastir Sveti Stefan u Lipovcu, crkva Svete trojice u Gornjem Adrovcu, u narodu poznata kao Ruska crkva i crkva Svetog Arhangela i Mihajla u Deligradu. Obično su to đačke ekskurzije i penzionerska putovanja koja se realizuju u okviru posete Nišu.

- Uglavnom nam dolaze ekskurzije, organizovane grupe penzionera, vernici i drugi ljubitelji putovanja. Imamo ugovore sa nekoliko turističkih agencija iz Niša, tako da su oni uglavnom nosioci tih aktivnosti, pošto mi kao neprofitna organizacije ne pravimo aranžmane. Oni u okviru svojih aranžmana grupe koje dolaze u Niš dovedu ili do Adrovca, ili do Lipovca, čak i do Deligrada.

Pored ovih destinacija, poznatih po značajnim bitkama u srpsko-turskim ratovima, u dogovoru sa posetiocima, turistički radnici Aleksinca mogu organizovati i posete manastiru Sveti Roman, kao i manastiru Presvete bogorodice, koji se nalazi na teritoriji kruševačke opštine. Interesovanje za lokalne kulturno-istorijske spomenike pokazuju i stranci koji se, na proputovanju kroz našu zemlju, zadese u Aleksincu.

video...

Komentara: 1


# OTIS turizam Milena Maksimović istorija Sveti Stefan Sveti Roman
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+14) (-1)

  TURISTICKA PONUDA ALEKSINCA????? 11.02.2015.
  Zar to mi imamo? OTIS?????
  To je ono gde se skupljaju penzioneri,ili je to ono gde se zaposlise 'neka'deca 'nekih' roditelja(primer dala direk. Milena,zaposlivsi svoju cerku) ili je to ono gde jeftinije mozes da kupis 'Oriflame' kozmetiku????
  Istorijska mesta su biblioteka,jer u nju retko ko zalazi,ali zato zaposlenih ima vise no knjiga,istorijsko mesto je poseta platoa sa 'sarkofazima',istorijsko mesto je i ulica Petra Zeca gde nekad postaj.fabrike pune radnika...mozda poseta/izlet u buducnost,tacnije poseta Opstinskog wc-a(mnogi mogu isti samo da sanjaju)...
  Milena 'grpu' turista,'iscrpljenu'od silnih 'znamennitosti' grada moze da povede u posetu 'Zore 1','Zore2...3,4,5... a obavezna je poseta 'uredjenog'Bovan.jezera...
  Da Bog pozivi manastire,jer bi Aleksinac svi zaobilazili u velikom luku(ili to vec cine?) ko da je ne daj Boze...
  Eto,toliko o 'NAJVECIM'interesovanjima...jos kad vas Milena i grupa penz.povede...eto atrakcije,citaj cirkus u nasem gradu.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima