Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nenad Popović: Vera zbližava mlade

rss

01.05.2009. Dušan STOJANOVIĆ, Večernje Novosti

Nenad Popović: Vera zbližava mlade

Za prijatelje, drugove i sugrađane on je jednostavno njihov Neša. Miran, tih, nenametljiv i lepo vaspitan mladić. Međutim, kada oni koji ga manje poznaju makar i površno zavire u njegovu biografiju shvatiće da je Hadži Nenad Popović (30) iz Aleksinca prava riznica znanja pred kojom tek predstoje novi izazovi.

Posle završene osnovne i srednje škole u rodnom Aleksincu, započeo je i uspešno završio Filozofski fakultet u Beogradu, stekavši znanje istoričara umetnosti. Da bi nastavio tradiciju po majčinoj liniji (bilo dosta popova, pa čak i episkopa), studira i na Bogoslovskom fakultetu, gde trenutno ima status apsolventa.

- Na vidiku je i ova druga diploma, a zatim odmah upisujem master studije na Bogoslovskom fakultetu, gde ću sigurno da doktoriram - ne skriva svoje planove.

OD 2003. godine Nenad radi kao veroučitelj u OŠ „Vožd Karađorđe“ i u aleksinačkoj gimnaziji, a zbog skromnosti ovog mladića, od drugih smo morali da saznamo da se zbog njegovih zanimljivih predavanja, za veronauku u ovim školama opredelilo 70 odsto učenika u svim razredima. A, koliko je uspešan u ovom poslu svedoči i podatak da je 2007. godine na predlog episkopa niškog Irineja proglašen za najboljeg veroučitelja u Niškoj eparhiji, a od patrijarha Pavla je za dan Svetog Save dobio na dar laptop i arhijerejsku gramatu.

Od episkopa Irineja je dobio i gramatu, a vlasnik je i spomenice iz Hilandara.

Izuzetno je svestran mladić: pohađao je solo pevanje u klasi profesorke Anite Ferlek, osnivač je Zimske duhovne muzičke akademije u manastiru Sveti Stefan u Lipovcu, kroz koju je do sada prošlo oko 400 polaznika iz Srbije i dijaspore. Predsednik je i pevač u crkvenom horu „Sveti Nikola“ pri istoimenom hramu u Aleksincu...

- Ispunjenje mojih ambicija i planova je tek na kraju prve trećine. Ne odričem se, naravno, sasvim običnih stvari: imam mnogo prijatelja, volim i sport, tako da sam bio košarkaški sudija - kaže Nenad. - Imam dva velika hobija - pčelarstvo i pravljenje vina iz porodičnog vinograda starog 160 godina.

Majka Slavica ponosna je, naravno, na sina.

- Mogao bi malo da prikoči sa naukom. Ne znam kad sve to stigne da uradi - primećuje gotovo zabrinuto.

STAJE I NA LUDI KAMEN

Nenad Popović je 2005. godine sa grupom svojih prijatelja posetio i Svetu zemlju i Jerusalim, poklonivši se hrišćanskim svetinjama.

Uz sve druge obaveze, nije zanemario ni emotivni plan. Odabranica njegovog srca je jedna Ivana iz Niške Banje, sa kojom će na ludi kamen stati u julu, na Petrovdan.

 

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=4&status=jedna&vest=144437

Komentara: 5


# Aleksinac Nenad Popović Sveti Stefan Sveti Nikola škole Filozofski fakultet
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+2) (-0)

  powerflower 17.06.2009.
  ."..Nista ne trazi,samo se hvali".

 • (+2) (-0)

  mikim 21.06.2009.
  Filozofski fakultet je zavrsio u Kosovskoj Mitrovici a ne Beogradu...

 • (+0) (-2)

  nikola 28.07.2009.
  ...ima i cime da se hvali....samo napred Nesko....

 • (+0) (-2)

  Maca -hajdi 07.09.2009.
  Neso, ti si uvek korak ispred drugih. Samo tako nastavi.
  "CVETAJ TAMO GDE SI POSEJAN"

 • (+0) (-2)

  Đulijan 18.06.2010.
  Neša je najbolji nastavnik na celoj planeti VELIKI POZDRAV od ĐULIJANA.....................


[ Dodaj komentar ]


{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}