Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

RTS: Aleksinački bokseri ponovo u ringu

rss

04.08.2013.

Aleksinac je, u nekadašnjoj SFRJ, bio istinska prestonica boksa. Posle četvrt veka, BK Rudar, iz kojeg je poteklo mnogo poznatih boksera, odlučan je da nastavi tradiciju: šezdesetak mladih, koji sad treniraju u Klubu, već od septembra pokazaće šta su naučili.

/upload/storyBoxFileData/2013/07/29/3524626/Aleksinacki bokseri ponovo u ringu 290717.mp4

Boks je posle četvrt veka ponovo veoma popularan u Aleksincu. Samo tro meseca od obnavljanja, Bokserski klub Rudar uspeo je da okupi više od šezdesetoro mladih koji su zainteresovani za taj sport, a uz vrhunske trenere, brzo će doći i do pravih rezultata.

Krenulo se praktično od početka. U svim kategorijama, i na svim uzrastima, od jedanaeste godine nadalje. A među zainteresovanima ima i devojaka.

"Od malih nogu sam volela da se tučem", kaže Ružica Stojanović, "ranije sam, nekih godinu dana, trenirala kik-boks, ali sam zbog zdravstvenih problema prestala, pa sam se odlučila za boks."

Stefan Ćirić je trenirao druge sportove, ali nijedan sličan. Sada je, kaže, pronašao sport koji mu odgovara.

Pre mnogo godina u BK Rudar karijeru je započeo višestruki šampion i reprezentativac nekadašnje Jugoslavije, Slobodan Pavlović, koji je danas trener u ovom klubu.

Srbija kao zemlja je puna talenata, naglašava Pavlović, naročito Aleksinac:

"Aleksinac je rasadnik boksa, tako da se za ova dva meseca već pojavljuju prvi talenti."

Boks je, kažu, danas bezbedan sport, a za mlade Aleksinčane mogućnost da kanališu svoju energiju na zdrav način.

"Sve stresove koje imamo u ovom savremenom svetu, a naročito kroz ovakvu vrstu sporta, mogu da izbace iz sebe, da pobegnu od kompjutera i zatvorenog prostora", ističe Milena Maksimović, direktor oranizacije za turizam i sport u Aleksincu.

Bokserski klub Rudar iznedrio je svojevremeno mnogo poznatih imena. Aleksinac je tada za ovaj sport bio, kažu ovde, broj jedan u staroj Jugoslaviji, a sa radom i redom tradiciju je moguće nastaviti.

Prema rečima Novice Nikolića, predsednika Kluba, na treninge mogu da dolaze samo učenici koji nemaju slabih ocena:

"Svi koji kod nas dolaze na treninge, bez obzira na rang i pol deteta, dolaze bez kotizacije i trening je besplatan."

Mladi iz ovog kluba već u septembra moći će na prvenstvu Srbije da pokažu šta su naučili, a kada stignu ringovi, moći će da budu i domaćini takmičenja i prvenstava koja nisu samo na lokalnom nivou.

 

Komentara: 0


# Milena Maksimović sport borilački sportovi
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima