Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Boravak u vrtiću na jugu najskuplji u Aleksincu

U svim predškolskim ustnovama na jugu Srbije roditelji plaćaju 20 % pune cene vrtića, ali je ta ekonomska cena najveća u Aleksincu, pa je i boravak skuplji u ovoj maloj nerazvijenoj opštini, nego u većim gradovima na jugu.

Opširnije

Nekada simbol grada, danas deponija (Video)

Kad bi Johan (Jovan) Apel danas ustao iz groba, trebali bi mu sigurno pola minuta da poželi da se vrati odakle je došao. Ovaj čuveni rimokatolik iz Austrougarske je 1865. godine otvorio ručnu pivaru u Aleksincu tik uz obalu reke Moravice. Kasnije početkom 20. veka upravljanje pivarom preuzeli su njegovi sinovi Josif i Hubert.

Opširnije

Posle trenera, Napredak ostao i bez najboljeg igrača

Đorđe Simeunović jedan od najboljih igrača aleksinačkog Napretka, ali i cele Košarkaške lige Srbije odlučio je da napusti ovaj klub i zemlju, pa će u nastavku ove sezone igrati u Bosni i Hercegovini.

Opširnije

Anita Nikolić iz Dobrujevca ima cerebralnu paralizu, njen put u školu je sprečila birokratija

Jednom rečju Anita Nikolić (15) iz Dobrujevca kod Aleksinca je tinejdžerka kao i svaka druga, ali... Anita boluje od cerebralne paralize i kreće se uz pomoć kolica. Ipak, ne želi da odustane od školovanja pa je upisala Srednju školu za učenike sa posebnim potrebama "Carica Jelena" u Nišu. Njeno selo je od Niša udaljeno 34 kilometra i upravo ta razdaljina od kuće do škole nepremostiva je prepreka za Anitu i njene roditelje.

Opširnije

Lažni med u jednoj dečjoj ustanovi u Aleksincu

Lažni med toliko se proširio u Srbiji da je sada, kako je potvrđeno, stigao i do vrtića. Konkretno, reč je o medu koji je stigao u jednu dečju ustanovu u Aleksincu. Deca ga ne konzumiraju, a za med je trenutno izdato rešenje za povlačenje.

Opširnije

Kolumna Miodraga Tasića: Vakcina po vakcinu, pobedićemo koronu!

Makar u poslednjih osam-devet godina Srbija prednjači u regionu, Evropi, a i šire. Najpre je tu neviđeni (bukvalno) privredni rast! I onaj famozni BDP! Rast plata i penzija, povećana zaposlenost građana, investicije, nove fabrike...

Opširnije

Virus afričke kuge u Mozgovu

Prema rečima meštana Mozgova, u pojedinim domaćinstvima potvrđeno je prisustvo virusa afričke kuge.

Opširnije

Policajac iz Aleksinca uhapšen jer je na auto-putu presretao vozače i uzimao im novac

Zbog sumnje da je, dok je bio na dužnosti i kontrolisao saobraćaj na auto-putu, službenim vozilom prilazio vozačima na parkingu i od njih uzimao novac i razne poklone, uhapšen je policajac iz Aleksinca, navode u Višem javnom tužilaštvu. Njemu je određen pritvor i sutra će biti saslušan.

OpširnijePrijatelji sajta

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}