Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica<< < 4  5  6  7  8  9  10  11 > >>Ukupno: 8119  Displaying: 61 - 70

Kolumna Miodraga Tasića: Treba li Srbija da oporezuje gastarbajtere?

11.12.2020.

U moru svakodnevnih, ali i noćnih problema koje muče Srbiju, počev od Kovida 19, tranzicije, privatizacije, rasta BDP-ea, ma šta to značilo, zaduživanja u ime bolje sutrašnjice, borbe protiv mafije, i tako dalje, i tako bliže, najavljeno oporezivanje gastarbajtera ustalasalo je mirno srpsko more. Prodrmalo uspavanu žabokrečinu.

Opširnije

Komentara: 3

Priča o doktorkama iz Aleksinca koju treba da vidi Srbija

Večernje novosti 10.12.2020.

Ne postoji Aleksinčanin ili barem neki član njegove porodice koga njih dve nisu lečile od korone. Od 23. marta svakodnevno rade i po 12 sati, ali i dalje ne posustaju. Ceo Aleksinac strepi da doktorke Svetlana Šunjevarić i Katarina Stojković Stajić ne ispadnu iz stroja, jer su one jedini pneumoftiziolozi u ovom gradu, specijalisti za bolesti pluća.

Opširnije

Komentara: 3

Novu godinu proslaviti u krugu porodice

N1 09.12.2020.

Treba smanjiti svaki kontakt na najmanju moguću meru, pa je tako Novu godinu najbolje proslaviti samo u krugu porodice, poručio je imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković i naglasio kako se od najavljene vakcine ne može očekivati da bude "čarobni štapić" i da se svi prevashodno sami moraju štititi od zaraze koronavirusom.

Opširnije

Komentara: 0

Na Agrobiznis samitu u Vrnjačkoj Banji dodeljena nagrada "Naj Srpkinja!"

Boža Marković 08.12.2020.

Lepo je kad je devojka poznata u svoj sredini, mlada, školovana, poletna, aktivna i gazi kroz vreme dostojno svom opredeljenju. Takva je Milica Janković, diplomirani poslovni menadžer, koja je prisutna u svakoj aktivnosti svojih prijatelj na Zvezdari. Tu je da pomogne i u svakodnevnim obavezama, akcijama koje se u njenom okruženju sprovode, na uređenju parkova i zelenila, ali i kao volonter-dobrovoljac u Beogradu i izvan glavnog grada.

Opširnije

Komentara: 0

Obaveštenje za najmlađe stanovnike naše opštine

Južne vesti 08.12.2020.

Deda Mraz je spremio i ove godine paketiće za mališane koji imaju do 8 godina i žive na teritoriji opštine Aleksinac i poziva ih da mu napišu ili nacrtaju zašto bi trebalo baš njih da poseti, to spakuju u kovertu i do 14. decembra ubace pismo u poštansko sanduče, koje će biti u glavnoj ulici u Aleksincu do 14. decembra, navode na Fejsbuk strani te Opštine.

Opširnije

Komentara: 0

Broj na koji građani opštine mogu prijaviti nepoštovanje epidemioloških mera

Opština Aleksinac 07.12.2020.

Danas je u sali Skupštine opštine održana 10. sednica Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 2

Posle snimka iz čekaonice, o stanju u Aleksincu govori direktor bolnice

Južne vesti 06.12.2020.

Nakon što su građani objavili snimak da se u Opštoj bolnici u Aleksincu prave gužve zbog čekanja na pregled, da na jednom bolničkom krevetu sede i po 3 pacijenta, a da su zidovi bolničke zgrade oronuli, oglasio se i direktor ove ustanove. Kaže da se manjak kadrova u ustanovi koju vodi osećao i pre epidemije, a da je zbog 17 zaposlenih koji su zaraženi virusom korona i 35 u samoizolaciji problem sada veći. Kovid pacijente, kaže, pregledaju i daju terapije u u posebnim prostorijama, te da ne…

Opširnije

Komentara: 1

Srbija je blagoslovena zemlja

Boža Nesvrćanin 05.12.2020.

Pisati je lako, ali tek onda ako se zna šta se hoće i kako nešto da se prestavi, obavesti javnost i pomogne da se vidi i lepša strana priče, a ponekad i ona druga. Namera je da se i javnost čuje, odnosno da sve napisano bude razumljivo, shvatljivo, a da bude i deo opšteg razmišljanja, da se čini da je mišljenje većine čitalaca, kao njihovo, u zajednici i šire. Da to pisanje izađe iz nekih kapadžijskih okvira, gledanja mesnih predstavljača svega što se oko nas dogodilo, događa se ili tek treba da se…

Opširnije

Komentara: 0

Povećanje zaposlenosti pripadnika ugroženih grupa

04.12.2020.

Otvoreni klub iz Niša u partnerstvu sa Društvom za razvoj kreativnosti iz Aleksinca, u okviru projekta „Paket podrške zapošljavanju“, realizovao je u Nišu konferenciju povodom završetka projekta.

Opširnije

Komentara: 1

Vlada usvojila mere, ugostitelji idu “pod ključ” za vikend

Nova 03.12.2020.

Vlada Srbije danas je usvojila mere koje podrazumevaju da vikendom neće raditi ništa sem apoteka, pumpi i prehrambenih prodavnica, a kazne za kršenje mera idu i do 300.000 dinara.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 4  5  6  7  8  9  10  11 > >>Ukupno: 8119  Displaying: 61 - 70

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}