Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 8119  Displaying: 31 - 40

Počela podela paketića najmlađim stanovnicima opštine Aleksinac

Opština Aleksinac 28.12.2020.

U sklopu akcije "Deda Mrazovo poštansko sanduče" prošle nedelje počela ja podela paketića najmlađim stanovnicima opštine Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 1

Poslednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi

27.12.2020.

Crveni krst Aleksinac u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u utorak 29. decembra 2020. godine od 8 do 14 časova u prostorijama Centra za kulturu u Aleksincu.

Opširnije

Komentara: 0

Supermaketi AS darovali mališane Aleksinca

26.12.2020.

U prostorijama AS supermaketa, danas su izvučene nagrade koje je povodom novogodišnjih praznika darivala kompanija Nellino Kids iz Loznice.

Opširnije

Komentara: 0

Radno vreme tržnih centara i ugostitelja do 20 sati

26.12.2020.

Tržni centri, ugostitelji i uslužne delatnosti radiće i tokom vikenda do 20 sati, kao što je bilo i radnim danima ove nedelje, zvanično je saopšteno na konferenciji za medije Kriznog štaba. Kako je rečeno, radnje će biti otvorene kako bi građani mogli da kupe poklone i potrepštine za predstojeće praznike i time izbeglo stvaranje gužvi radnim danima i uoči Nove godine.

Opširnije

Komentara: 0

Ministarka Darija Kisić Tepavčević najavila imunizaciju i u Aleksincu

25.12.2020.

U Nišu je vakcinacija protiv kovida počela u Gerontološkom centru Niš koji je u prvom talasu bio najveće žarište, a ministarka Darija Kisić Tepavčević kaže da će je danas primiti 100 korisnika koji su se prijavili dobrovoljno. Imunizaciju je za naredne dane najavila i u Domu za stare "Jelenac" u Aleksincu, a za ostale gradove na jugu još nema najava o početku vakcinacije.

Opširnije

Komentara: 0

Knjige stižu i do najudaljenijih mesta opštine Aleksinac

Južne vesti 24.12.2020.

Do praga ljubitelja literature koji žive u udaljenim mestima na teritoriji opštine Aleksinac, knjige će stizati u novom bibliobusu, pokretnoj biblioteci koju je Opština dobila na konkursu, piše na njihovoj Fejsbuk strani.

Opširnije

Komentara: 0

Istine i zablude o pogubnom delovanju koronavirusa sa osvrtom na region Zapadni Balkan

23.12.2020.

Usled fatalne zaraze koronavirusa, Kovid-19, očigledna je prednost onih zemalja regiona Zapadnog Balkana koje su mnogo ulagale u predikciju, jer se pokazalo da je lečenje skupo, teško, mukotrpno i pogubno po mnoge ljude, zbog smrtnosti izazvane ovim faktorom. Ko je na vreme shvatio prevenciju, koja je složena, kreativna i slojevita, primenio je onu narodnu mudrost da je bolje sprečiti nego lečiti.

Opširnije

Komentara: 0

Odobreno ustupanje zemljišta kompaniji Magna Seating u Aleksincu

Ekapija 23.12.2020.

Komisija za kontrolu državne pomoći odobrila je Opštini Aleksinac da kao podršku investiciji kanadske kompanije Magna Seating ustupi bez naknade 3,1 hektar građevinskog zemljišta, objavljeno je u dokumentu na sajtu Komisije. Prema proceni Poreske uprave vrednost zemljišta je 31,2 miliona dinara.

Opširnije

Komentara: 1

Učitelj u penziji ne odvaja se od pera ni danas

Boža Marković 23.12.2020.

Slobodan Petrović - Brada zagazio je u osmu deceniju pre par godina, ali ne predaje se ni danas. Potiče iz znamenite porodice Petrović, iz Sušice u Rasinskom okrugu. Njegovi su u tursko vreme, zbog zuluma turskog bega Vrenzevića, kako nam je Slobodan ispričao, pobegli preko noći iz Sušice, kraj Velikog Šiljegovca i došli u Radevac. Tu su ostali sada samo grobovi njegovih predaka, na mesnom groblju kojih ima mnogo, dok se njegov otac doselio u Donji Adrovac, kada je Slobodan pošao u srednju školu.

Opširnije

Komentara: 0

Kapaciteti u kovid bolnici u Sokobanji popunjeni

Večernje novosti 22.12.2020.

Direktorka Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti "Sokobanja" Vesna Milanović izjavila je da je ta bolnica skoro popunjena pacijentima obolelim od korona virusa.

Opširnije

Komentara: 1

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 8119  Displaying: 31 - 40

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}