Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 8638  Displaying: 21 - 30

Pijani Aleksinčanin sleteo s puta i udario u parkirana vozila

Južne vesti 28.12.2021.

Saobraćajci u Aleksincu zadržali su muškarca koji je vozio sa 1,97 promila alkohola u krvi, sleteo s puta i udario u tri parkirana vozila, a tom prilikom niko nije povređen.

Opširnije

Komentara: 0

Mame će imati pravo na pomoć države za kupovinu prve nekretnine

Nova 27.12.2021.

Izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, koji je u četvrtak usvojen na sednici Vlade Srbije, predviđena je jednokratna finansijska pomoć za rođenje prvog deteta u porodici i umesto dosadašnjih 100.000 dinara ona će iznositi 300.000 dinara.

Opširnije

Komentara: 0

Aleksinački mešoviti hor Šumatovac održaće tradicionalni Novogodišnji koncert

26.12.2021.

Poštovani sugrađani, Aleksinački mešoviti hor Šumatovac i ove godine organizuje tradicionalni Novogodišnji poklon koncert svome gradu.

Opširnije

Komentara: 0

I Aleksinac potpisao Deklaraciju o zaštiti pčela

Južne vesti 24.12.2021.

Tridesetak gradova i opština u Srbiji potpisali su Deklaraciju o zaštiti pčela koju je inicirao Savez pčelarskih organizacija Srbije, a među njima i Aleksinac, Vranje, Pirot, Svrljig i Vlasotince. Ideja Deklaracije je postepeno ukidanje tretiranja komaraca sredstvima otrovnim za pčele, te je to jedna od stavki za koju su potpisnici u obavezi da se zalažu.

Opširnije

Komentara: 0

Reagovao zaštitnik građana zbog pritužbi na šahovski turnir u osnovnoj školi "Ljupče Nikolić"

RTS 23.12.2021.

Zaštitnik građana je pokrenuo kontrolu pravilnosti i zakonitosti rada ovog ministarstva zbog pritužbi na postupanje organizatora državnog takmičenja iz matematike koje je održano u aprilu 2021. godine i zbog pritužbi na naknadne izmene propozicija od strane organizatora na opštinskom takmičenju u šahu u Osnovnoj školi "Ljupče Nikolić" u Aleksincu.

Opširnije

Komentara: 0

Tri advokata besplatno pomažu učesnicima protesta

Danas 22.12.2021.

Učesnicima protesta poštom stigla „čestitka“ u vidu prekršajnog naloga zbog toga što su ometali saobraćaj tokom ekološkog protesta, a to tako što su se zadržavali na pešačkom prelazu

Opširnije

Komentara: 3

Krivična prijava za tešku krađu u Aleksincu, provalio u mlin i ukrao 15 elektromotora

RTS 22.12.2021.

Zbog sumnje da je provalio u jedan mlin u Aleksincu i ukrao 15 elektromotora, osam mlinskih valjnih stolica, levak za mlin sa dva elektromotora, dva brojila za električnu energiju, ormar sa električnim skolpkama, alat za popravku mlina i drugu opremu za mlin protiv 27-godišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava.

Opširnije

Komentara: 0

Da li vaskrsava projekat vađenja uljnih škriljaca u Aleksincu?

Ekapija 21.12.2021.

Planom JP PEU Resavica za sledeću godinu predviđen je projekat detaljnih geoloških istraživanja u okviru kojeg je planirano izmeštanje reke Moravice kod Aleksinca i moguće vađenje uljnih škriljaca, rekao je za eKapiju Branko Đukić, izvršni direktor za tehničke poslove u ovom javnom preduzeću.

Opširnije

Komentara: 3

Mediji o prijavama koje su Aleksinčani dobili nakon ekološkog protesta

Danas 20.12.2021.

Oko stotinak prekršajnih naloga stiglo je na adrese stanovnika Aleksinca koji su učestvovali u dva ekološka protesta, tvrde sagovornici Danasa iz Aleksinca. Pojedini Aleksinčani dobili su i dva prekršajna naloga, po jedan za svaki dan protesta, a prekrašajnu prijavu dobio je i Aleksandar Marković, urednik najčitanijeg portala u ovom gradu, ”Aleksinac.net”.

Opširnije

Komentara: 1

Pet medalja za Aleksinčane na borilačkom turniru u Aleksincu

Aleksinac.net 20.12.2021.

U subotu, 18.12.2021. održan je turnir u "submission only grapplingu" pod nazivom "Sub Only Challenge Aleksinac 2021".

Opširnije

Komentara: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 8638  Displaying: 21 - 30

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima