Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 8123  Displaying: 11 - 20

Aleksinčanin na doktorskim studijama u Kanadi

Kurir 17.01.2021.

Aleksinčanin Dušan Nikolić ima 28 godina, dve master diplome engleskog jezika i književnosti, a trenutno je na doktorskim studijama u Kanadi, gde studira lingvistiku na Univerzitetu u Kalgariju, gde je i asistent. Mladima u Srbiji poručuje da ne odustaju od poštenog i napornog rada.

Opširnije

Komentara: 0

Obezbeđene sadnice za Aleksinac, ali iz opštine se ne javljaju

16.01.2021.

U akciji Posadi svoj hlad, koju organizuje Zeleni razvojni centar, nevladino i neprofitno udruženje, obezbeđeno je 546 sadnica za naš grad. Da bi sadnice bile dodeljene, nadležni iz opštine moraju da se odazovu organizatorima akcije. Koliko nam je poznato oni su kontaktirani, ali do sada, nisu odgovorili!

Opširnije

Komentara: 0

Zbog Niš ekspresa jedino pešaka na pregled

Aleksinac.net 15.01.2021.

Problem sa prevoznikom Niš ekspres koji u našoj opštini traje već nekoliko godina i dalje je bez rešenja. Iako je nekadašnji predsednik opštine Nenad Stanković pred kamerama RTS-a najavljivao da se traži rešenje, od toga do danas se ništa nije realizovalo. A ispaštaju samo meštani udaljenih sela.

Opširnije

Komentara: 1

Kolumna Miodraga Tasića: Novi vetrovi na Balkanu

14.01.2021.

Čini se da se situacija na Balkanu menja polako, sporo, jedva primetno, rekli bi nestrpljivi, ali, ipak, neki pomaci su očigledni. Ko bi očekivao, na primer, da će u Crnoj Gori vlast biti promenjena na izborima?

Opširnije

Komentara: 0

Priča o Srbiji oduvek

Boža Marković 14.01.2021.

Naš, srpski drevni kalendar star je 7529 godina, prema izvorima o kojima postoje dokazi. Međutim, malo se o ovome javno zna, a zbog raznih okolnosti i u stručnoj javnosti komunikativno kompetentnoj da se ovo objavi o tome se malo govori. Treba o ovome da uče i mlađi naraštaji, mada ne bi smetalo da i stariji o ovome nešto više znaju, o srpskoj istoriji koja je toliko stara i istinita.

Opširnije

Komentara: 1

PU „Lane“ poziva sve zainteresovane vaspitače radi stažiranja

13.01.2021.

PU „Lane“ poziva sve zainteresovane vaspitače koji su završili školu za obrazovanje vaspitača predškolskih ustanova (višu, visoku, specijalističke, master studije) da se jave upravi ustanove radi stažiranja.

Opširnije

Komentara: 0

Obio katanac na drvenoj kutiji sa prilozima vernika

Kurir 12.01.2021.

Jedan petnaestogodišnjak iz Aleksinca je ukrao pare iz drvene kutije gde se čuvaju prilozi vernika.

Opširnije

Komentara: 0

Primetan blagi porast prvih pregleda i pozitivnih

Opština Aleksinac 11.01.2021.

Danas je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana 15. sednica Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac.

Opširnije

Komentara: 0

Sve mere ostaju na snazi, počelo prijavljivanje za vakcinaciju

11.01.2021.

Krizni štab za suzbijanje epidemije u Srbiji odlučio je u ponedeljak da sve mere ostanu na snazi: obavezne maske u zatvorenom, zabrana okupljanja više od pet ljudi, PCR testovi ili karantin od 10 dana prilikom ulaska u zemlju, kao i ograničeno radno vreme ugostiteljskih objekata i tržnih centara do 20 sati, a prodavnica sa osnovnim namirnicama do 21 sat.

Opširnije

Komentara: 0

U Gornjem Krupcu raskopana ulica čeka grebani asfalt

Aleksinac.net 10.01.2021.

Kada je u toku zima u kojoj se smenjuju kiša i sneg, svakoga dana, ljudima koji žive u neasfaltiranim ulicama u opštini Aleksinac je najteže, ali situacija u Gornjem Krupcu prevazilazi sve granice tolerancije koju građani mogu da imaju prema nadležnim službama Aleksinca.

Opširnije

Komentara: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Ukupno: 8123  Displaying: 11 - 20

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}