Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Rtanjska idila

Ne znam da li ste čitali knjigu "Kaluđer koji je prodao ferari" - Robina Šarma. Simpatična priča o vrhunskom advokatu, koga splet raznih životnih okolnosti odvodi u visine Himalaja gde započinje njegov nov, jednostavan život ispunjen vedrinom.

Opširnije

Kolumna Miodraga Tasića: Alhemija na delu

Mada živimo u 21. veku mnoge neostvarene ideje iz prošlosti, zamisli, po mnogima čak suludi pokušaji danas izgleda da postaju stvarnost. Ono što su razni kvazi naučnici, zanesenjaci, avanturisti, uzaludno pokušavali stolećima da realizuju i da ulepšaju najpre svoj život, a potom i život svojih mecena, ljudi koji su finansirali takve poduhvate, vekovima kasnije postaje stvarnost. I to nigde drugde do u Srbiji! Biće zabeleženo u istoriji; prvi put uopšte, a ostvareno u Srbiji! Malo li je?

Opširnije

Funkcioneri opštine Aleksinac „socijalni slučajevi“

Opština Aleksinac treću godinu zaredom isplatila je funkcionerima i radnicima Opšinske uprave takozvanu solidarnu pomoć.

Opširnije

Kolumna Miodraga Tasića: Nejedinstvena Srbija

„Srbija je oštro podeljeno društvo; na jednoj strani su lopovi, na drugoj oni koje još nisu pohvatali.“ Moguće da je ovo pomalo preterana tvrdnja, čak i prilično neozbiljna, ali suština je u tome da je srpsko društvo i sam narod sklon podelama, deobama, svađama. Tako je odvajkada.

Opširnije

Kolumna Marije Ilić: Obećanje ludom radovanje

Postoji jedna izreka u našem narodu koja kaže: “Tamo gde ti puno obećavaju, malu torbu ponesi.” Ovde, gde nam se stalno nešto obećava, nemojte nositi nikakvu. Jer, glupo je da se vratite sa praznom torbom.

Opširnije

Vozilo hitne pomoći sletelo sa puta kod Bovanskog jezera, poginuo pacijent

Jedan pacijent je poginuo, a tri osobe su povređene kada je sanitet, iz za sada neutvrđenih razloga, sleteo s puta u selu Bovan.

Opširnije

Aleksinčani ne veruju gradskoj vlasti

U otvorenoj anketi redakcije Aleksinac.net, članovi poznate gradske Fejsbuk grupe Aleksinac - Aleksinac, izneli su javno svoje mišljenje o tome koliko veruju gradskim vlastima.

Opširnije

Korona epizoda br. 19: Moja je pesma lagana

Prijatelj priče "Teki 1". Priču obavezno čitati uz muzičku numeru koju ćete naći na ovoj stranici.

OpširnijePrijatelji sajta

Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima