Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Вождова недеља од 1. до 9. децембра

rss

30.11.2014. Радио Алексинац

Обележавање Вождове недеље у Основној школи „Вожд Карађорђе“ почиње у понедељак 1. децембра и трајаће до уторка, 9. децембра.

Вождова недеља од 1. до 9. децембра

Првог дана прославе биће отворена изложба посвећена стогодишњици Првог светског рата, коју су припремили ученици ове школе и наставници историје, док ће професор Симеон Маринковић одржати предавање на тему како водити час.

Теме из прошлости Србије и света настављају се и у уторак, када ће бити организовано такмичење из историје, а у поподневним часовима наступиће чланови Градског културно уметничког друштва Алексинац и Плесног студија „Dance studio Ronde“.

У намери да се и на овај начин скрене пажња на проблем безбедности деце у саобраћају, акција „Не брже од живота“ биће спроведена у среду у преподневним часовима, док је поподне резервисано за уметничке садржаје кроз дружење са подмлатком Књижевног клуба „Велимир Рајић“ и ученицима музичке школе.

Четвртак, 4. децембар, је енглески, док је петак означен као спортски дан у Вождовој недељи. Након два дана паузе, активности се настављају у понедељак квизом из географије, а централна свечаност планирана је за уторак, дан школске славе, Светог Алимпија Столпника, када ће након сечења славког колача у великој сали Центра за културу бити одржана приредба „Вождови хајдуци“.

 


# Велимир Рајић Вожд Карађорђе ОШ саобраћај школе велики рат изложба Вождова недеља Симеон Маринковић спортски дан
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима