Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Успех аматерског позоришта у Лебану

rss

21.05.2012. Аутор Данило Коцић Извор Јужне вести

Аматерска друштва из Сурдулице и Алексинца равноправно су поделили прву и другу награду на регионалном такмичењу позоришних дружина југа Србије, док је треће место припало КУД из Лебана.

Успех аматерског позоришта у Лебану

Сурдуличани су извели представу “Коштана”, Алексинчани “Живот у тесним ципелама”, а Лебанчани комад “Драга Јелена Сергејевна” .

На овогодишњој 28. Међуокружној смотри аматерског стваралаштва учествовали су уметници из Нишавског, Топличког, Пиротског, Јабланичкго и Пчињског округа, а најбоље аматерске дружине биће учеснци Републичке смотре аматерског стваралаштва у Кули.

Награда за најбољег глумца додељена је Миодрагу Марковићу из Сурдулице, а међу глумицама прво место припало је Ивани Станковић, такође из Сурдулице.

Мирјана Ђорђевић је најбољи сценограф представе Коштана, а Драган Станковић је најбољи редитељ истоименог комада.

У категорији дечијих представа прво место припало је комаду "Вучкова авантура" у извођењу глумаца из Сурдулице, друге је освојио "Школски сан" у извођењу аматера из Врања, а треће "Бубица" из Бујановца.

Награда за најбољу мушку улогу додељена је Николи Марковићу, за улогу вука, у представи "Вучкова авантура" у извођењу аматера из Сурдулице. У истоименој представи за улогу зеца, прва награда за женску улогу додељена је Милени Пешић.

Награду за најбољи педагошки рад добио је Љубиша Чоловић из Бујановца, а награда за најбољу режију дечје представе припала је Игору Тасићу за "Вучкову авантуру" аматера из Сурдулице.



#
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима