Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ускоро изложба "Игра Асоцијација"

rss

13.08.2012.

У Алексинцу ће 24.08. 2012. године бити отворена самостална изложба тродимензионалних мозаика под називом "Игра Асоцијација" београдске уметнице Маријане Поповић.

Ускоро изложба
Поставка обухвата дела настала у 2012. годинии укључујући већ публици представљен и награђен рад на "Београдској Недељи Дизајна".

Изложба ће бити реализована у галерији Центра за културу и уметност Алексинац.

Предвиђени програм изложбе:

18:30ч Окупљање у Галерији Културног Центра Алексинац, Душана Тривунца бр 15
19:00ч Свечано отварање уводним говором кустоса галерије
19:30ч Коктел


Игра Асоцијација

Асоцијација је у психологији процес стварања везе између осећаја, идеје или сећања у смислу сличности, супротнисти и блискости.

Поставка под горе наведеним називом је својеврсни омаж уметницима из свих стваралачких сфера који су на неки начин оставили видљиви траг како у свом тако и у будућем времену.

Слободно би се могло рећи да су многи од њих били покретачи креативног и иновативног приступа стварању и као такви , сматрам, заслужују своје место у овој поставци.

Сама идеја поставке је управо Игра Асоцијација. Радови су рађени сведеном техником, богати су минуциозним детаљима који имају за циљ покретање размишљања, препознавања и тражење одговора.

У овој поставци заступљени су ликови као што су Andy Warhole, Salvador Dali, Frida Kahlo, Alejandro Jodorowsky, Edgar Alan Poe, George Orwell, Fritz Lang, Gunter Grass и други који су својим радом допринели да уметничка сцена будућности поприми облик који је великим делом очуван и данас.


Маријана Поповић је рођена у Београду 06.01.1977. године. На савременој ликовној сцени присутна од 2010. године. Учесник многобројних групних изложби, уметничких пројетака у земљи и иностранству.


# изложба Душана Тривунца Ана Поповић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима