Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У Нишу изложба радова професорке Уметничке школе, Алексинчанке Јелене Станојевић

rss

25.12.2017. Јужне вести

Љубитељи ликовне уметности моћи ће да погледају дела која осликавају контраст, а стваралаштво су Јелене Станојевић, која предаје у средњој Уметничкој школи у Нишу.
Радови ће бити изложени у Галерији “Арт 55” од 26. децембра.

У Нишу изложба радова професорке Уметничке школе, Алексинчанке Јелене Станојевић

Љубитељи ликовне уметности моћи ће да погледају дела која осликавају контраст, а стваралаштво су Јелене Станојевић, која предаје у средњој Уметничкој школи у Нишу. Радови ће бити изложени у Галерији “Арт 55” од 26. децембра.

Уметница указује на метафоре, кроз контрасте сликарских и несликарских материјала, глатке и храпаве структуре, напомиње историчарка уметности Радмила Костић, која ће и отворити изложбу у понедељак у 19 сати.

Кроз целокупан истраживачки концепт се појављује појам контраста који представља водећи принцип у одређивању нове искуствене спознаје претварајући се у кључ за отварање нових сазнања. У самом процесу ликовног истраживања елиминише све што је сувишно сублимирајући различите односе величине, облика и боје у један простор обухваћен имагинацијом у загонетну, асоцијативну целину која сугерише промењивост реалног света – каже Костићева.

Изложба ће бити постављена до 9. јануара.

Иначе, Јелена Станојевић је, како пише у њеној биографији, рођена у Словенији. Средњу Уметничку школу завршила је у Нишу, а сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду у класи професорке Анђелке Бојовић. Ради као професор стручних предмета у средњој Уметничкој школи у Нишу. Излагачку активност, наводи се у биографији, започиње у време студија и наставља на више самосталних и групних изложби, као и учешће на бројним колонијама.

В.М, Јужне вести


# Ниш изложба Радмила Костић Јужне вести уметност сликарство Јелена Станојевић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима