Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Тврђава (филм)

rss

23.11.2014. Православни пут, Пријатељ Божји

Дирљив и веома поучан филм

Обавезно погледати до краја

У документарном филму под називом „Тврђава“ налазимо дивну причу о дјелатној љубави руских монаха, који у Световазнесењском манастиру, недалеко од границе са Румунијом, брину бригу о 220 сирочића, којима су они једина узданица у данашњем свијету отуђености и друштвене неосјетљивости.

Наиме, отац Михаил, заједно са својих 90 калуђера, неуморно се стара за ове малишане, који су, остављени од свих, нашли топлину родитељске љубави под сводовима световазнесењске обитељи, чије је срце толико велико и испуњено спокојем само онда када је у стању да спокој и срећу пренесе и на лица напуштене дјеце, од којих су многа тешко болесна. Због тога је ова дивна прича, проткана истинским човјекољубљем и христољубљем, доказ да Христова љубав безгранично обитава у душама православних монаха, на чије се подвиге несебичне љубави можемо и морамо угледати, да бисмо оправдали своје људско назначење и позваност да љубављу љубав умножимо.

Упоредо са вођењем очинске бриге о малишанима, монаси овога манастира неуморно граде храмове и конаке, раде на манастирској економији, дочекују и испраћају госте...   

Овај документарни филм, којег са радошћу препоручујемо, представља подстрек, како монасима, тако и мирјанима, да искажу своју љубав према потребитима свуда и на сваком мјесту, а нарочито према дјеци, на чију се базазленост и искреност морамо угледати, сљедствено ријечима Христовим: „Заиста вам кажем: ако не будете као дјеца нећете ући у Царство Небеско“!

http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=48&t=13744

 

Неки од коментара:

Ово је филм о православљу, истинској вери , љубави , пожртвовању, човекољубљу, племенитости, љубави....

Свако би требао да погледа овај филм...

 

Филм који враћа наду, у којем светли живот и православна вера у свом најлепшем и најпотреснијем облику

За све оне који се између осталог питају зашто неки људи толико воле православну земљу Русију...

Одговор је у овом филму, и много више..

http://vimeo.com/18455554

Да, потресан, истинит, филм о истинским вредностима који тера сузе на очи...

Допире до људске душе...

Филм о добру које побеђује ....

Мислим да свако мора наћи времена да ово погледа, и они који су изгубили наду у људскост и доброту у овим суровим и тешким временима, и они који верују


#
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима