Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Три нове представе Алексиначког аматерског позоришта

rss

10.12.2012. Извор: Алексиначке новости

Након што је представе "Живот у тесним ципелама" и "Ивкова слава" за протеклих годину дана видело више од 8.000 посетилаца на укупно 32 извођења широм Србије, Алексиначко аматерско позориште ових дана отпочело је припрему три нове представе, на вечерњој, омладинској и дечјој сцени.

Три нове представе Алексиначког аматерског позоришта

Шесточлани глумачки ансамбл, састављен од искусних глумаца аматера и предвођен уметничким директором Дуком Јовановићем, који и овог пута потписује режију, отпочео је читајуће пробе "Лаже и паралаже" по тексту Јована Стерије Поповића, а премијера ове представе се очекује крајем фебруара или почетком марта.

Истовремено је отпочео и рад на изради представе по текстовима Душка Радовића за омладинску сцену у сарадњи са Центром за клутуру и Алексиначком гимназијом, а у којој ће играти седморо ученика ове школске установе.

У завршној фази припрема је представа за децу "Аутобиографија" по тексту Бранислава Нушића, која ће у децембру, јануару и фебруару бити бесплатно изведена за ђаке свих сеоских школа у општини Алексинац у сарадњи са алексиначком библиотеком "Вук Караџић".

Иначе, представе које су тренутно на репертоару Алексиначког аматерског позоришта, "Живот у тесним ципелама" и "Ивкова слава", почетком 2013. имаће неколико гостовања углавном на сценама професионалних српских позоришта.


# ААП позориште Вук Караџић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима