Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Театар 91 представом "Звездана прашина" пред публиком у Атини

rss

15.03.2019.

У сарадњи са Амбасадом Републике Србије у Грчкој, Општином Лаврио из Грчке, и оснивачем, Општином Алексинац, Градско позориште извешће представу "Звездана прашина" у режији Бранислава Недића, а по тексту Душана Ковачевића у недељу 24.марта од 12 часова у Атини.

Театар 91 представом "Звездана прашина" пред публиком у Атини

Прошло је 20 година НАТО агресије над Савезном Републиком Југославијом, тог 24.марта 1999 године земље учеснице у бомбардовању нису заобишле ни мали градић крај Јужне Мораве, Алексинац. Из лоших намера велесила, великим бројем жртава, урушене инфраструктуре, споменика културе, манастира, цркава... Алексинац, један од бомбардованих општина у најтежим данима добија прву хуманитарну помоћ из такође малог града на југу Грчке - Лавриа. Од тог дана, постаје једна нераскидива веза малих рударских градова. И након 20 година то пријатељство траје. У знак захвалности, локално Градско позористе Театар 91 извешће представу за све љубитеље позориста, љубитеље уметности српског порекла али и осталих пријатеља у Атини на дан почетка бомбардовања. 

Мотив свима - пријатељство одржати у најтежим, али и у најрадоснијим данима живота, и пренети на млађа покољења.

За "Театар91" Алексинац

Милена Рашић, директор

Коментара: 5


# Театар 91 представа Грчка Лаврио
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+8) (-)

  Bata 17.03.2019.
  Dal je tačno da je glumca koji prisustvuje protestima "1 od 5 miliona" direktorka Teatra 91 Milena Rašić, izbacila iz svih predstava, pa i iz ove što s njom prave ekskurziju po Grčkoj? Tako se priča po gradu.
  Ako neko zna neka napiše.

 • (+7) (-)

  Joj bre... 18.03.2019.
  Pa svi znamo ko je rasicka :P Sta te to buni? :P

 • (+1) (-4)

  Non Toxic 18.03.2019.
  Jak mi glumac, on može samo da glumi muža tzv ženi koja nije njegova hahaha

 • (+6) (-)

  Gojko 18.03.2019.
  Ko je izbacen? Dajte ime i prezime glumca, da bude novi direktor.

 • (+2) (-6)

  Mića 18.03.2019.
  Direktorka Milena profesinalno vodi Teatar 91, Ima mnogo nagrada sa festivala amatera i u Grčkoj ce dostojno predstaviti opštinu Aleksinac


[ Додај коментар ]