Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Театар 91 гостује на "Буциним данима"

rss

10.06.2019. Вечерње новости

У оквиру овогодишње манифестације "Буцини дани" у Александровцу, у понедељак у подне биће изведена представа за децу "Пепељуга" Градског позоришта "Театар 91" из Алексинца.

Театар 91 гостује на "Буциним данима"

Позоришни фестивал "Буцини дани", шести по реду, биће свечано отворен у уторак представом "Петријин венац" Драгослава Михаиловића, у режији Бобана Скерлића (Атеље 212), у Дому културе "Милосав Буца Мирковић" у Александровцу.

Замишљен као глумачки фестивал са идејом да сачува успомену на једног од најчувенијих Жупљана, вечитог позориштника Милосава Буцу Мирковића, и траг који је оставио у позоришном и књижевном животу некадашње државе, као и огромно поштовање које је имао за институцију глумца, традиционално ће у шест фестивалских дана претворити његову родну Жупу у велику позоришну сцену.

За такмичарски програм одабрано је пет представа. Пред публиком ће, осим "Петријиног венца", бити и "Режим љубави" Тање Шљивар у режији Бојана Ђорђева (Атеље 212), "Тартиф", ауторски пројекат Игора Вука Торбице (СНП и Народно позориште Сомбор), "Јами дистрикт" Милене Богавац у режији Кокана Младеновића (копродукција Центра за културу Тиват, Битеф театра, Асоцијације МАСЗК Сегедин, Think Tank студија) и "Мала мађарска порнографија", по тексту Петера Естерхазија и у режији Никите Миливојевића (Новосадско позориште).

Смотра ће трајати до 16. јуна, а стручни жири, у саставу Душанка СтојановићГлид, Андреј Шепетковски и Ђурђа Тешић, доделиће "Златно зрно" за најбољу мушку улогу, најбољу женску улогу, за најбољег младог глумца/глумицу и за глумачку бравуру. Биће додељена и награда "Милосав Буца Мирковић" за глумачко остварење фестивала и награда за најбољу продукцију "Миња Обрадовић".

Извор: Вечерње новости


# позориште Театар 91 фестивал Андреј Шепетковски Вечерње новости Кокан Младеновић Александровац Јами дистрикт Буцини дани
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима