Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

"На Морави воденица стара" и ове године

rss

08.07.2011. Д. Стојановић, В. Новости

Традиционална манифестација „На Морави воденица стара“ 14. јула окупиће бар 5.000 посетилаца. Аудиција за певаче аматере из целе Србије

АЛЕКСИНАЦ ће 14. јула бити домаћин традиционалне туристичко-културне манифестације „На Морави воденица стара“, која ће на стадиону малих спортова окупити бар 5.000 посетилаца. Због последица невремена од прошлог месеца, уместо два дана, трајаће само један. Али, организатори тврде то нимало неће умањити разноврсност садржаја који ће је оплеменити.

Сатница је већ позната, па ће у 11 часова на терену стадиона бити отворена изложба домаће радиности, старих заната и меда, док ће се својим акварелима на тему „Живот са Моравом“, представити овдашњи сликар и песник Златко Павловић.

Сат касније у Центру за културу одржаће се аудиција за певаче аматере из свих крајева Србије, који ће изводити изворне народне песме. У 16 сати, на програму је такмичење у припремању рибље чорбе, коју ће моћи да дегустирају сви посетиоци.

Најузбудљивије ће свакако бити у 21 сат, када ће се на импровизованој позорници за први глас „воденице“ надметати певачи аматери који су прошли аудицију. Својим наступом у ревијалном делу, програм ће „зачинити“ певачица Гордана Лазаревић. Први глас освојиће награду од 800 евра, други 500 и трећи 300 евра.


# изложба на Морави воденица стара Златко Павловић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима