Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Шепетковски игра "Коштанин твист" у Алексинцу

rss

12.10.2020. Алексинац.нет

У уторак, 13. октобра, са почетком у 20 часова одржаће се представа "Коштанин твист", по мотивима драме Лица Хибнера „Грета, страна 89”.

Шепетковски игра "Коштанин твист" у Алексинцу

Ово је комедија о смислу стварања и трагедија о неоствареним амбицијама. Или обрнуто. Да ли је пут ка успеху у угађању себи и својим хировима или у дубљем, љубавном ослушкивању другог човека и давању? - стоји у опису представе. 

Глумци представе ,,Kоштанин твист” (Драгана Дабовић и Андреј Шепетковски) тумаче више ликова, тачније типова ,,редитеља”, ,,глумица”, ,,глумаца”, ,,драматурга”, ,,декоратера”... свих оних који свако позориште чине живим.

Сваки од редитеља види ,,Kоштану” и сцену коју режира на посебан начин, својствен његовом сензибилитету, животном искуству и таленту. Свака глумица која игра ту сцену доживљава је другачије, својствено њеном дару, искуству и амбицијама. А судар тих стремљења и карактера редитеља и глумаца, у позоришту тако често неспојивих, доводи до урнебесних ситуација, повишених емоција и жестоких сукоба.

Играју Драгана Дабовић и Андреј Шепетковски, који је адаптирао текст и режирао представу. Продукција позориште „Славија”, Београд.

Уторак, 13. октобар 2020. у 20.00 сати.
Велика сала Дома културе Алексинац.
Цена улазнице 300 динара.


# Центар за културу и уметност позориште дом културе Андреј Шепетковски
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима