Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Расписан конкурс за награду Гордана Брајовић

rss

26.10.2014. извор: Радио Алексинац

У мају месецу идуће године у Алексинцу ће по 18. пут бити одржани књижевни сусрети посвећени српској песникињи Гордани Брајовић, а поводом тога организациони одбор ове манифестације расписао је конкурс за избор најбоље књиге намењене млађем и старијем дечјем узрасту, без обзира на литерарни род.

Расписан конкурс за награду Гордана Брајовић

Поред тога, и овога пута ће бити награђени најбољи ученички поетски и прозни радови у три категорије. У прве две категорије сврстани су ученици од првог до четвртог, то јест од петог до осмог разреда основне школе, док трећу категорију чине средњошколци. Новина је да ће ове године број радова које школа може да пошаље по ученику бити ограничен, а радови ће моћи да се шаљу искључиво поштом. Конкурс је отворен до 20. фебруара 2015. године, након чега ће стручни жири донети коначну одлуку о расподели награда.

Како преноси Радио Алексинац од стручне сараднице Центра за културу и чланице организационог одбора Марине Биорац, ове године је за Дане поезије „Гордана Брајовић“ изостала подршка Вечерњих новости, па ће ову манифестацију самостално организовати наша установа културе, уз подршку СО Алексинац, која ће и финансирати доделу награде за најбољу књигу за децу.

 


# Центар за културу и уметност Гордана Брајовић Радио Алексинац Марина Биорац СО Алексинац
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима