Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Премијера "Сабље димискије"

rss

09.09.2011. Алексиначке новости

Глумци Алексиначког аматерског позоришта (ААП) одиграли су у понедељак, 5. септембра, на сцени Дома културе, премијеру представе "Сабља димискија", по тексту Александра Поповића, а у режији уметничког директора ААП, Дуке Јовановића.

Премијера
Музику за представу адаптирао је професор Зоран Живадиновић, који иначе уживо изводи сонгове на сцени у току представе, а улоге тумачи глумачка екипа у саставу: Алекса Токић, Виобран Голубовић и Милош Паовић.

Редитељ Дука Јовановића каже да је задовољан како је публика прихватила ову авангардну представу и сматра да ће "Сабља димискија" вероватно имати највећи број извођења у историји алексиначког позоришног стваралаштва до сада:

Након представе "Мрешћење шарана", која је освојила неколико награда на фестивалима и представе "Народни посланик-песмом до мандата", која је досад одиграна преко 20 пута и још увек нам стижу позиви за њена гостовања, сматрам да ће "Сабља димискија" поставити рекорд у броју извођења у поређењу са свим представама које су настале у Алексинцу, али и да ће глумачка екипа побрати више награда на фестивалима на којима буде наступила, јер су направили заиста бриљантне роле.

Прва реприза представе биће изведена у Алексинцу 16. септембра, а у септембру и октобру ансамбл очекују гостовања у десетак градова.

Критике о представи можете погледати на фејсбук страни Алексиначког аматерског позоришта.



# Милош Паовић ААП фестивал Алекса Токић Виобран Голубовић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима