Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Општинска смотра хорова, оркестара и камерних ансамбала

rss

11.04.2016. Марко Јеленић

Општинска смотра хорова, оркестара и камерних ансамбала одржана је у петак 8. априла 2016. године у организацији Музичке школе „Владимир Ђорђевић“ и Центра за културу и уметност у Алексинцу, а под покровитељством Општине Алексинац.

Општинска смотра хорова, оркестара и камерних ансамбала

Учетсвовало је 8 ансамбала и поред оркестра и хора Музичке школе, наступили су и хор и инструментални састав ОШ „Љупче Николић“, дечији хор Центра за културу и уметност, хор техничке школе „Прота Стеван Димитријевић“, Хор и квартет „Алексиначке гимназије“ и мешовити хор „Шуматовац“.

На репертоару су се нашле композиције различитих аутора, стилова и карактера од родољубивих песама преко дечијих, народних песама, композиција класичног репертоара, духовне, али и рок музике.

Шаренило изведеног програма наишло је на велико одобравање код публике коју су чинили у највећој мери ученици ОШ „Љупче Николић“ и вртића „Лане“.

Управо интересовање најмлађих је и опрвадало сврху ове манифестације коју ваља одржати јер има статус традиционалне манифестације у нашој општини будући да је прва смотра одржана још сада далеке 1969. године.



# музика Центар за културу и уметност хор школе Шуматовац хор прота Стеван Димитријевић Владимир Ђорђевић ОМШ
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима