Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржана 56. На Морави воденица стара

rss

15.07.2021.

Традиционално на трећи дан вашара организује се манифестација На Морави воденица стара. Ове године због пандемије короне, која се поново захуктава, вашар је био само један дан али На Морави воденица стара је ипак одржана.

Одржана 56. На Морави воденица стара

Због епидемиолошке ситуације број присутних на Ташу је био лимитиран, али се ипак сакупило довољно знатижељних да испрате такмичење младих певача које је отворило програм у 20 часова. Њих осморо је представило своје певачке могућности у песмама народне, али и изворне музике. Жири у саставу: Драгослав Фреди Станисављевић, извршни директор продукције РТС-а, музичар (председник);  мр Војислав Спасић, ванредни професор катедре за соло певање ФИЛУМ у Крагујевцу; проф. Александар Станковић, професор ОМШ „Владимир Ђорђевић” Алексинац; мр Марко Јеленић, директор ОМШ „Владимир Ђорђевић” Алексинац и Александар Јеленић, музичар одабрао је Бојанa Павловићa за победника. На другом месту нашла се Александра Младеновић, а на трећем Вељкo Милојковић.

Програм је настављен концертом групе Апсолутно романтично који су свој сет продужили таман толико да се публика већ запитала хоће ли Душан Свилар да наступи са њима. Ипак период док се није попео на бину Свилар је искористио да се слика са свима који су то тражили од њега. Како каже то му је најлепши део „посла“, а најтежи је путовање по сунцу.

Пред само проглашење пандемије коронавируса Душан Свилар и Апсолутно романтично су наступили у Алексинцу 6. марта 2020. године у сали Дома културе. Њихов поновни наступ у Алексинцу можда није обележио и крај пандемије, али барем је подсетио на време када о томе нисмо морали да бринемо.

Микица Станковић

 


# Центар за културу и уметност Александар Станковић на Морави воденица стара концерт Марко Јеленић Владимир Ђорђевић Душан Свилар Апсолутно романтично
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима