Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Лазаревићи даривали религију љубави и уметност лепоте

rss

21.05.2016. Саша Марковић Гидра

У просторијама Завичајног музеја отворена је интересантна изложба брачног пара Јелене и Александра-Баје Лазаревића под називом „ИКОНЕ“.

Лазаревићи даривали религију љубави и уметност лепоте

Овај симпатични пар из Алексинца је одавно познат јавности по својим иконописањем и фреско сликарством. Поред великих броја икона које се налазе у приватном власништву широм Србије и света, Лазаревићи су урадили и пуно иконостаса и фреска у околним селима (Црној бари, Станци, Велики и Мали Дреновац, Доње сухотно и у још неколико села у сврљишкој општини). Такође су осмислили и идејно решење грба СО Алексинац.

Изложбу је отворила Лидија Ракоњац која је, заједно са колегиницом из завичајног музеја Сузаном Обрадовићем, уједно и ауторка поставке изложбе и каталога. Прелепи амбијенти у дворишту музеја увеличао је и црквени хор „Свети Никола“ из Алексинца.

Ову прелепу изложбу икона на којој су изложени сви значајни свеци можете обићи у наредним данима у просторијма Завичајног музеја.

Лазаревићи су у потпуности оправдали очекивања и даривали су нам праву религију љубави, уметност лепоте и безвременост њиховог стварања.


# Свети Никола изложба Александар Лазаревић Баја Доње Сухотно Јелена (Милосављевић) Лазаревић Завичајни музеј Лидија Ракоњац СО Алексинац уметност иконе Сузана Обрадовић хор Свети Никола идејно решење
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима