Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Изложба уметничког дуета, Јелена и Баја Лазаревић

rss

18.05.2016. Душан Остојић

У породици Лазаревић се добро зна ко је за коју област осликавања задужен. Укратко ћемо представити један дует сликара из нашег града.

Изложба уметничког дуета, Јелена и Баја Лазаревић

У свету музике много су чешчи, а понекад и неопходни дуети. Како они у породици, да би уметничка породица лакше опстала, тако и они на пољу пословне сарадње, или боље рећи умтничког стварања, како би правац развоја једне музичке мисије имао више успеха.

Јелена каже да је Баја тај који одлично, прецизно и брзо црта, има непогрешив потез за праву нијансу боје коју треба осликати, а на Јелени је онај финији део, завршница, рад на детаљима које треба поправити. Јелена Лазаревић и Александар Баја Лазаревић скоро 20 година се баве и цртањем, и сликањем и иконописањем. Њихове иконе се налазе у колекцијама на различитим континентима овога света. Одржали су прави школски приступ иконописању, поштујући сва правила старог Византијског иконописа. Осликали су многе цркве нашег краја, од Доњег Сухотна; Катуна Црне баре до икона Православних цркава Сврљишког краја.

Јелена и Баја су аутори и грба општине Алексинац.

Имао сам и ту прилику да будем гост у атељеу породице Лазаревић.

Мој утисак је диван, стиче се утисак да је радна атмосфера увек присутна, од расклопљеног штафелаја, постављених слика или мотива за цртање, па до низа енциклопедија и монографија из области сликарства.

Увек се чује добра музика, а Лазаревићи су заиста добри домаћини.

Колико су добри сликари, одлучите сами, и то баш тако што ћете доћи на њихову изложбу.


# Александар Лазаревић Баја Јелена (Милосављевић) Лазаревић уметност сликарство
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима