Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Изложба поводом 50 година стваралаштва Златка Павловића

rss

09.06.2013. Извор: Радио Алексинац, Алексинац.Нет

Протекле недеље отворена је изложба акварела познатог алексиначког уметника Златка Павловића, која се састоји из три дела.

Ова изложба је круна Златкове каријере - 50 година рада, а добитник је и признања СО.

Изложба поводом 50 година стваралаштва Златка Павловића

Можемо рећи да се у ствари ради о три тематске изложбе - „Мостови некад и сад“, „Алексинац кога више нема“ као и „Лепота околине“.

Изложба је постављена у оквиру обележавања Дана општине Алексинац, а свечаност отварања увеличао је и црквени хор, али и препун хол Дома културе.

Аутор Златко Павловић наводи да су готово сви изложени акварели настали у току ове године, али су припрема и истраживачки рад трајали дуже. Приказана је историја мостова Алексинца и околине од времена ослобађања од Турака, па све до данашњих дана. И изложбу о кућама и Алексинцу кога више нема такође је пратио значајан и дуготрајан припремни период.

- То је један аманет који је мени оставио професор Спирић, причу о људима и кућама којих више нема. То је заправо један дар граду и нешто о чему сам ја годинама размишљао и сада реализовао – да заокружим 50 година од првог мог јавног појављивања и изложбе те давне 1963. године.

Коментара: 0


# изложба Златко Павловић
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима