Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Градско позориште „Театар 91” на фестивалу „Позоришни дани Јована Ђорђевића“

rss

13.10.2020.

Осми фестивал „Позоришни дани Јована Ђорђевића“ почиње вечерас у Сенти, а траје до суботе, 17. октобра, публика ће на сцени имати прилику да види пет представа, а „Театар 91” из Алексинца одиграће „Звездану прашину”.

Градско позориште „Театар 91” на фестивалу „Позоришни дани Јована Ђорђевића“

Фестивал у Сенти приређује се у знак сећања на Јована Ђорђевића (1826-1900), који је дао свој изузетни допринос оснивању Српског народног позоришта у Новом Саду, био први директор Народног позоришта у Београду и аутор је текста српске химне „Боже правде”.

Председник Организационог одбора Радован Зубац наглашава да су се као домаћини потрудили да кроз одабир представа задрже постигнути квалитет фестивала, а такође и да за љубитеље позоришта репертоар жанровски буде за сваку душу.

„Позоришне дане Јована Ђорђевића” ће вечерас отворити Андраш Урбан, рођени Сенћанин, позорини редитељ чије име, не само у Србији већ и у региону се изговара са дужним поштовањем. По отварању ће наступити  Позориште „Раша Плаовић” из Уба, које ће се публици представити комадом Небојше Пајкића и Слободана Шијана „Давитељ против давитеља”, у режији Душка Ашковића.

Сутра гостује Градско позориште „Театар 91” из Алексинца са представом Душана Ковачевића „Звездана прашина”, у режији Бранислава Недића.

У четвртак Драмски студио младих из Бечеја са представом Славомира Мрожека „Полицајци”, у режији Игора Павловића. Петак 16.октобра резервисан је за позориште из Смедеревске Паланке и комад Џоа Ортона „Шта је собар видео”, у режији Павла Јозића, а завршног дана у суботу  публици ће се представити Аматерско позориште Дома културе Пријепоље са представом Владимира Ђурђевића „Не играј на Енглезе” у режији Адмира Шеховића.

Извор


# позориште Театар 91 фестивал Сента
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима