Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Феђа Стојановић: Мислим да сам срећан човек

rss

03.04.2014. story.rs

Један од најзапосленијих глумаца на насим просторима, Феђа Стојановић, рођен у Алексинцу, гост је емисије 30 минута.

Феђа Стојановић: Мислим да сам срећан човек

Феђа је рођен 31. јануара 1948. године је у Алексинцу, али цео живот је провео у Београду. Остварио је велики број улога у позоришту, на филму и телевизији. Игра у свим београдским позориштима и готово да нема тв серије у којој није глумио.

Каже да је сан сваког глумца да има континуитет у послу и да и дан данас добија нове ангажмане.

На репертоару има висе од 10 наслова и признаје да је за њега а и за сваког човека најважније да ради нешто што га испуњава и што воли.

Једно време је био професор глуме на Академији уметности, али му је овај посао представљао огромну одговорност и никада није волео да га студенти ословљавају са професоре.

Био је један од ретких глумаца који је подржао сада већ бившег управника атеље 212 Кокана Младеновића зато што је веровао да је одлично водио позориште.

Рекао је да не зна зашто уопште постоји министарство културе када је ударна вест на свим телевизијама шта је једна старлета јела, пила и како је обучена.

Једна од последњих улога коју је остварио је била улога Ђенерала Милана Недића у серији Равна Гора, а каже да је овај лик био велики изазов за њега.

Био је најсрећнији када је његова ћерка одлучила да не буде глумица, док је његов син Урош  филмски редитељ и један од његових највећих критичар.

- Мисли да сам срећан човек, имам све сто ми треба, двоје дивне деце, чамац, кућицу поред воде, срећан брак, али нисам баш лак за живљење - изјавио је Феђа за емисију 30 минута.


# Феђа Стојановић позориште Урош Стојановић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима