Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Душан Свилар и Апсолутно романтично: Вече љубави и песме у Алексинцу

rss

07.03.2020. Алексинац.нет

Мало је слободних места остало у сали Дома културе када су у 20 часова на бини се појавили војвођански музичари Апсолутно романтично. Осми март може да се слави и шестог марта уз песму и музику.

Фото: Алексинац.нет

Апсолутно романтично су почели свој наступ песмом о Дунаву, али следећа Љубав је најбољи лек је одредила тему вечери. Овај бенд предводе браћа Петар, који пева и свира бас гитару, и Зоран Алвировић познатији као Кина, гитариста бенда. "Кина не воли да пева" каже Пера, "али је најбољи певач у нашем бенду и отпеваће вам песму Као топли мај". Апсолутно романтично су посветили Очи једне жене од Тозовца као рођендански поклон једној дами из публике. Алексинчани су добили поздрав од Ђорђета Балашевића, са којим су Апсолутно романтично сарађивали, "Када смо кренули из Новог Сада срели смо Ђолета и рекао нам је: Поздравите ми Алексинчане и одсвирајте ону нашу песму". Емоције су порасле у сали приликом извођења песме Боже, боже... Свој део концерта завршавају са Кемаловом Вино и Гитаре.

Фото: Алексинац.нет

Уз велики аплауз на бину се појавио Душан Свилар и отпевао Душо моја, коју је написао Кемал Монтено. Ово ће бити вече посвећено свим мајкама и љубави рекао је певач и сасвим адекватно запевао У љубав вјере немам, чувени хит Оливера Драгојевића. Повучен атмосфером вечери, како сам каже не изводи је често, извео је своју песму Мрва твога мириса. Даме из публике су активно учествовале у концерту и музичари на бини су им остављали простора да се и оне чују. Певали су, заједно, од Чоле Праву ствар, Котор од Галиије, А и ти ме изневери од Бијелог дугмета. Како они долазе из равнице нису одолели да отпевају и неколико војвођанских песама, Чолина Мађарица, као и тему из серије Вратиће се роде. Душан Свилар важи за једног од наших најбољих певача и било је право задовољство слушати га како изводи песме попут Остани Здравка Чолића, или Бацила је све низ ријеку Индекса.

Свилар и Апсолутно романтично нису могли тек тако да заврше свој наступ, три пута су поздрвљали публику и враћали се да одсвирају још нешто. Ноћ ми те дугује Здравка Чолића је награђена овацијама из публике, а Све још мирише на њу Парног ваљка су отпевали заједно са публиком. Два сата је прошло за час, и тешко да је било незадовољних оваквим концертом. Још један диван догађај у нашем граду захваљујући преданим људима из Центра за културу и уметност.

Текст и фото: Mike Stankovich

Фото: Алексинац.нет


# Центар за културу и уметност Алексинац.Нет концерт Душан Свилар Апсолутно романтично
@cekulaleksinac @aleksinacnet @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима