Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

„Дани Гордане Брајовић”: Стигло 800 дечјих радова

rss

19.03.2015. Д. С. Новости

На адресу алексиначког Центра за културу и уметност, организатора традиционалне манифестације „Дани Гордане Брајовић” радове је послало 400 ученика из 75 школа

„Дани Гордане Брајовић”: Стигло 800 дечјих радова

У години када обележава пунолетство, односно 18 година од установљавања, на конкурс Књижевних сусрета "Дани Гордане Брајовић" стигло је 800 дечјих радова из свих крајева Србије и дијаспоре, као и 41 књига за најмлађе.

На адресу овдашњег Центра за културу и уметност, организатора манифестације, радове је послало 400 ученика из 75 школа. Књиге за престижну награду, која носи име познате новинарке "Вечерњих новости" и песникиње Гордане Брајовић, доставило је 37 аутора - наших познатих књижевника.

- Ова манифестација је одавно превазишла локалне оквире и још ће дуго трајати. Око 21.000 дечјих радова од 6.800 младих поета и 700 књига наших познатих књижевника, који су се пријављивали на конкурсе, говори о каквом се културном догађају ради - каже Марина Биорац из Центра за културу.

Ове године о наградама ће одлучивати жири: Братислав Бата Милановић (председник) и чланови Тања Миленковић, Весна Миленковић, Драган Богутовић, Марина Биорац и Иван Матејевић.

 


# Центар за културу и уметност Братислав Милановић Гордана Брајовић Иван Матејевић Марина Биорац Тања Миленковић Вечерње новости Весна Миленковић Драган Богутовић
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима