Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Данас почиње девети Фестивал првоизведених представа

rss

22.11.2021.

Представом Београдског драмског позоришта „Фине мртве д(ј)евојке”, вечерас у 20 часова и званично ће отпочети овогодишњи Фестивал првоизведених представа, популарни ПИП. У свакодневне представе посетиоци ће моћи да уживају и у богатом пратећем програму.

Данас почиње девети Фестивал првоизведених представа

Пратећи програм IX Фестивала првоизведених представа:

Понедељак, 22.11.2021.

19.00 сати, Арт галерија Дома културе Алексинац

Отварање изложбе фотографија Марка Миладиновића, са претходног, осмог Фестивала ПИП 2019. и

Тематске изложбе фотографија са претходних фестивала ПИП 2012-2018.

19.15 сати, Хол Дома културе Алексинац

Отварање хуманитарне изложбе цртежа Портрети глумаца - аутори Дамир Ђорђевић и Милан Вукобратовић.

Сав приход је намењен за Софијин први корак.

Уторак, 23.11.2021.

18.00 сати, Сала Дома Омладине (Дом културе Алексинац)

Пројекција документарног филма „Глумчина” о Зорану Радмиловићу

Филм је рађен у продукцији „Сити групе” из Ниша, а копродуцент је Народно позориште Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић”.

Сарадник на сценарију је Милан Цаци Михаиловић, а редитељ филма је Владимир Ристић.

У филму учествују: Милан Цаци Михаиловић, Селена Вицковић, Душан Ковачевић, Мира Бањац, Владимир Ђуричић, Братислав Ђорђевић, Сека Саблић, Милош Вешовић, Здравко Шотра, Горан Марковић, Светлана Бојковић, Аљоша Вучковић, Горан Султановић, Новица Никић, Милица Краљ и Љуба Милуновић.

19.10 сати, Сала Дома Омладине (Дом културе Алексинац)

Промоција књиге Чаробњак Радмиловић, гост Милан Цаци Михаиловић

„Успоменар 4 – Чаробњак Зоран Радмиловић” нова је књига познатог српског глумца Милана Цација Михаиловића. Након Успоменара 1, 2 и 3 који су омаж изузетним људима са којима је имао прилику да игра, Успоменар 4 је посвећен Зорану Радмиловићу.

„Успоменар 4 – Чаробњак Зоран Радмиловић” публикован је поводом 35 година од смрти Зорана Радмиловића, а издавач је Народно позориште Тимочке крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић”.

Среда, 24.11.2021.

19.30 сати, Арт галерија Дома културе Алексинац

Промоција часописа Сцена и других издања Стеријиног позорја из Новог Сада

Учествују Мирослав Мики Радоњић, Горан Ибрајтер, Миливоје Млађеновић.

У преподневним сатима 23, 24. и 25. новембра 2021. биће организоване радионице за децу на тему позоришта, у сарадњи са основним школама у Алексинцу.

Првог дана Фестивала гледаћемо представу драмског позоришта „Фине мртве д(ј)евојке”. У представи играју Ива Илинчић, Ивана Николић, Јадранка Селец, Иван Зарић, Милан Зарић, Паулина Манов, Иван Томић, Данијел Сич, Слађана Влајовић, Владан Милић, Зоран Ђорђевић и Младен Совиљ.

„Фине мртве д(ј)евојке” је комад који је и као филмски и као сценски предложак изазвао низ контроверзи. Инспирисао је младог редитеља Патрика Лазића да се интригантним темама позабави у дипломској представи. Кроз причу о лезбијском пару који покушава да оствари миран живот, те његовим суочавањем с неразумевањем и предрасудама, Матишић дотиче низ непријатних, прозивајућих, социјалних питања.

Због пандемије корона вируса број посетилаца на овогодишњем Фестивалу је ограничен, због тога у продаји нема комплета карата, већ само појединачних улазница по цени од 400 динара.

Фестивал првоизведених представа у Алексинцу организује Центар за културу и уметност, а покровитељ је Општина Алексинац.


# фотографија Центар за културу и уметност позориште представа фестивал Ана Николић Зоран Ђорђевић Фестивал првоизведених представа Миливоје Млађеновић Душан Ковачевић
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима