Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Чланови "Певнице" код првог човека општине Алексинац

rss

26.06.2018.

За диригента хора, др Марину Гавриловић и представнике Удружења "Певница" је уприличен састанак код председника општине Алексинац, Ненада Станковића.

Чланови "Певнице" код првог човека општине Алексинац

Повод за пријем код првог човека Општине био је успех чланова "Певнице" на недавно одржаном 15. Међународном фестивалу православне музике "Достојно јест" одржаном у Поморју, у Бугарској.

Како се могло чути овом приликом од др Гавриловић, данима након одржаног фестивала, и даље се говори у успешном наступу овог хора али и о наградама које су у Алексинац стигле из Поморја. Једна од њих, можда и најважнија, припала је Марини Гавриловић, лично, за успешно извођење композиције "Достојно јест".

У неколико наврата, током састанка, др Гавриловић исказала је задовољство због остварених резултата до којих, како она каже, не би дошло без искрене подршке локалне самоуправе и Ненада Станковића.

Председник општине честитао је хору на овом, не малом успеху, и свим члановима пожелео нове награде и похвале на предстојећим фестивалима, истакавши да ће и ово, попут других удружења, увек моћи да рачуна на логистику и помоћ локалне самоуправе.

Подсетимо, како је и најављено, "Певница" ће на Видовдан, 28. јуна, одржати концерт у дворишту Завичајног музеја у Алексинцу а након тога, у септембру, учествовати и на манифестацији Културно лето Алексинца.


# председник општине Марина Гавриловић Ненад Станковић фестивал културно лето Певница хор
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима