Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Alice in WonderBand и RiKaTaKa new Balkan rhythm на овогодишњем АЛЕФ-у

rss

20.06.2019.

После успешног наступа на "Боди ритам" фестивалу у Хамбургу, Alice in WonderBand започиње своју летњу турнеју наступом на АЛЕФ-у у Алексинцу 4. јула у 20.30 часова. Након тога их очекују наступи на фестивалима Нишвилл Тхеатер фест, Барски Љетопис, Корифеј, Хајде фестивал, Банатска бајка, Нушићијада и Карловачка берба грожђа. Не пропустите ово јединствено искуство, спој концерта и позоришта, где је једино средство за произвођење музике - тело.

Alice in WonderBand и RiKaTaKa new Balkan rhythm на овогодишњем АЛЕФ-у

Alice in WonderBand је настао 1998. године на Фрушкој гори, а од тада је плодове свог креативног рада проширио на читав регион. Једини су у овом делу Европе који се баве врло специфичном врстом сценске уметности - спојем музике, позоришта, плеса и акробатике кроз посебну вештину телесних перкусија. За ову технику, у којој је тело ритмички инструмент, су се едуковали код светски познатих телесних перкусиониста. Alice in WonderBand је животни пројекат чије језгро чине музичари Ана Врбашки и Марко Дињашки, који су већ 22 године партнери како на сцени тако и у животу, што даје нову димензију њиховом присуству и односу на сцени.

Традиционална музика са Балкана (world music) у новим аранжманима изведена кроз спој телесних перкусија и певања представља културну баштину овог поднебља на непосредан, узбудљив и несвакидашњи начин.  

Песме из Србије, Македоније, Хрватске, Црне Горе, Босне, Бугарске, Румуније, Мађарске, Албаније, као и песме националних мањина кроз мелодије, ритмове, али и текстове описују карактеристичан свет и културу коју делимо, не само географски, већ емотивно и историјски, живећи на трусном подручју у сталним превирањима.

Кроз ово музичко путовање води вас пар уметника, чију причу такође откривамо на овом путу.

Вишња Обрадовић – редитељка је глумица Српског народног позоришта у Новом Саду од 2011. године. Едуковала се широм света у области глуме, сценског покрета, плеса и комедије дел арте. Игра бројне улоге у свом матичном позоришту, радила режије сценског покрета за више представа уз бројна признања и награде. На Академији уметности у Новом Саду била доцент на предметима Сценски покрет и Комедија дел арте.

Концерт РиКаТаКа new balkan rhythm је до сада извођен у Србији (фестивали Piano city Нови Сад и Хризантема фестивал у Суботици) и Немачкој (Фрајес Музикцентрум, Минхен; Мета Театар, Минхен).

Alice in WonderBand су успешно наступали у Србији, региону (Црна Гора, Хрватска, Босна и Херцеговина, Хрватска) и иностранству (Немачка, Италија, Француска, Аустрија, Турска).

Плесни наступ RiKaTaKa new Balkan rhythm, одржаће се у четвртак, 4. јула у 20:30 сати, у дворишту Завичајног музеја.


# Центар за културу и уметност фестивал Црна Гора Нови Сад Завичајни музеј Босна и Херцеговина АЛЕФ Alice in WonderBand
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима