Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинчани сликама представили себе и свој град у Прокупљу

rss

18.06.2015. Топличке вести

У Галерији „Фил-Арт“ отворена је изложба слика чланова Удружења ликовних уметника Алексинца, састављена од слика различите тематике и изражаја.

Алексинчани сликама представили себе и свој град у Прокупљу

Добродошлицу у Прокупље и галерији „Фил-Арт“ уметницима из Алексинца пожелео је галериста и власник простора Божидар Филиповић, рекавши да је ова изложба доказ да се у малим срединама као што су Алексинац и Прокупље одвија културни живот високог уметничког квалитета.

Изложбу је отворио директор Културног центра Алексинац Борислав Јовановић. Он је рекао да ово Удружење окупља академске сликаре, али и друге, који својим радом обогаћују културни живот ове вароши.

– Ова изложба је жирирана, што значи да су дела изабрана из велике понуде алексиначких сликара. Она је кружна и своје путовање ће од Алексинца, Ниша и Прокупља наставити широм Србије – објаснио је Јовановић и додао да ово није прво дружење алексиначких сликара са прокупачком публиком и изразио наду да ће се оно наставити узвратном посетом.

Он је још додао да су сликари из Алексинца присутни на ликовној сцени Србије али и ван граница наше земље и да су дела аутора из овог Удружења препознатљива и носе свој печат.

Уметнике из Алексинца у галерији „Фил – Арт“ поздравио је и прокупачки уметник Чедомир Ристић рекавши да је Алексинац мали град у коме живи ликовна уметност и који је познат по две ликовне колоније које се организују у манастиру „Липовац“

– Наша сарадња је дугогодишња а постајала је и у најтежим временима за све нас, у време НАТО бомбардовања 1999. године, када су прокупачки ствараоци излагали у Алексинцу – подсетио је Ристић.

У галерији „Фил – Арт“ изложено је 35 слика а сваки рад представља ауторски запис ликовног и духовног стања аутора а све заједно оне представљају целину ликовног садржаја града Алексинца.

На отварању изложбе у галерији „Фил -Арт“ окупио се велики број прокупачких ликовних стваралаца али и других уметника.


# слике Центар за културу и уметност НАТО Прокупље изложба Борислав Јовановић Иван Матејевић Улуа
@cekulaleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима